Cultureel spektakel in Bakkum

Uitgaan
Artbeat Saxophone Quartet (Leon van Mil, Kees Hoogeveen, Marc Winder en Frits Heimans).
Artbeat Saxophone Quartet (Leon van Mil, Kees Hoogeveen, Marc Winder en Frits Heimans). (Foto: Marina Pronk)

BAKKUM - Geïnspireerd door de live muziek van het professionele Artbeat Saxophone Quartet schildert Sabrina Tacci zondag 12 mei live op een enorm canvas.

De Italiaanse Sabrina Tacci exposeert sinds december 2017 permanent bij Atelier Bakkum aan de van Oldenbarneveldweg 32. Eigenaresse, beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk en Tacci combineren hun werk ongeremd tot steeds nieuwe en verrassende exposities.

Pronk: “Elke vrijdag en elk tweede weekend van de maand zijn we open met op zondag live muziek die Marian Huiberts organiseert. Ditmaal is er nog meer te beleven. Wie ooit bij een ‘live painting’ van Sabrina was, weet dat het een enorme belevenis is. De live muziek waar ze ditmaal het avontuur mee aangaat is van een ongekende klasse. Precies een maand voor de uitvoering was het Artbeat Saxophone Quartet in Atelier Bakkum voor een open repetitie ter voorbereiding op 12 mei. We waren werkelijk allemaal in vervoering en Sabrina voelde zich super geïnspireerd.“

Sabrina Tacci

De Italiaanse Sabrina had in haar jeugd, naast de muziek, twee grote liefdes: schilderen en theater. In de jaren ‘80, tijdens haar studie aan de Kunstacademie van Carrara, trad ze met haar theatergroep vaak op bij scholen, in theaters en op straat. Ze koos uiteindelijk voor het schilderen en studeerde cum laude af.

In ‘live painting performances’ komt Sabrina’s liefde voor schilderen, muziek en theater helemaal tot uitdrukking. ‘Bocca di Rosa’, een kleurrijk schilderij van 2 bij 2 meter, is nu te zien is in de actuele expositie ‘Primavera’. Het was de eerste ‘live painting’ die Sabrina al in 2004 in Pontremoli, Toscane, maakte. Dit kleurrijke werk was eveneens een samenspel met een live saxofonist, Nicola Orioli.

Artbeat Saxophone Quartet

Het Artbeat Saxophone Quartet bestaat uit de vier conservatoriumgeschoolde saxofonisten: Marc Winder, Frits Heimans, Kees Hoogeveen en Leon van Mil. 

De live performance is verdeeld over twee sets waarvan de eerste 15.30 uur start. Naar verwachting start het tweede deel 16.30/17.00 uur.

Als altijd is de toegang gratis.

Bocca di Rosa.