Dodenherdenking in gemeente Drechterland: bekijk hier het programma

Nieuws
De gemeente Drechterland organiseert 4 mei op verschillende plaatsen herdenkingsbijeenkomsten.
De gemeente Drechterland organiseert 4 mei op verschillende plaatsen herdenkingsbijeenkomsten. (Foto: archief)

DRECHTERLAND - Op verschillende plaatsen in de gemeente vindt op zaterdag 4 mei de traditionele herdenkingsbijeenkomst plaats. Alle inwoners zijn daarbij van harte welkom. In Venhuizen, Hem, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout, Blokker, Westwoud en Hoogkarspel organiseren de plaatselijke comités i.s.m. de gemeente herdenkingsbijeenkomsten. Hieronder een overzicht van het programma per plaats.

In Blokker wordt de herdenkingsbijeenkomst gehouden bij de Nederlands Hervormde Dorpskerk aan de Westerblokker 105, Blokker. De herdenking start om 19.00 uur. Aansluitend naar het monument bij de St. Jozefschool. De kranslegging is om 20.00 uur.

Hoogkarspel

In Hoogkarspel wordt de herdenkingsbijeenkomst gehouden bij de Protestantse kerk om 19.15 uur. Aansluitend een stille tocht naar het herdenkingsmonument op de hoek Streekweg/ Duijvenbrug. De kranslegging is rond 20.00 uur.

Venhuizen

In Venhuizen wordt de herdenkingsbijeenkomst gehouden bij de Hervormde Kerk, samen met een oecumenische herdenkingsviering om 19.00 uur.

Westwoud

In Westwoud verzamelen mensen rond 19.30 uur op het Schalmplein. Aansluitend is er een stille tocht naar het Heidens kerkhof. De kranslegging is rond 20.00 uur.

Herdenkingsplekken

Vanuit de Hervormde Kerk in Venhuizen worden de volgende herdenkingsplekken bezocht: In Venhuizen - het monument aan de Oostergouw. In Hem - Nabij de herdenkingsplek voor Nico Broers aan de Provincialeweg in het buurtschap De Hout. In Oosterleek bij de Oosterleker Kerk. In Schellinkhout bij de begraafplaats én in Wijdenes bij het herdenkingsmonument ’t Haventje. Op alle locaties zal de kranslegging rond 20.00 uur plaatsvinden.

Vlaggen

Op 4 mei hangen de vlaggen in Nederland halfstok, als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. De gemeente Drechterland roept inwoners op om de vlag op 4 mei de gehele dag halfstok te hangen. Op 5 mei mag de vlag voluit wapperen en wordt de vrijheid gevierd.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda