Grote brand bij Treffers Waarderpolder

Nieuws
Ramptoerist legt de brand bij Treffers vast op haar mobiele telefoon.
Ramptoerist legt de brand bij Treffers vast op haar mobiele telefoon. (Foto: John van der Wal)

HAARLEM - De vrouw op de foto had op de koude Koningsdag van afgelopen zaterdag de boel de boel gelaten op de kermis en was stante pede vertrokken naar een nog grotere attractie: de brand in de wrakkenberg in de Waarderpolder. Ze kon daar staand op de kade tegen de sloperij van Treffers de gloed van de brand voelen.

Door Willem Brand

Natuurlijk had ze ook meteen als een ware ramptoerist met haar mobiel de onverwachte gebeurtenis vastgelegd. Achter haar stond nieuwsjager John van der Wal van het YouTube-kanaal 023tvonline. Zijn dag liep anders dan verwacht. 

“Ik wilde eigenlijk naar Beverwijk waar vriend Charles Duijff optrad met de Ruud Jansen Band op het Stationsplein. Maar de brand ging voor.”

Van koude kermis naar warme wrakkenberg

Om kwart voor twaalf was John ter plekke. “Ik kwam aan samen met brandweerwagens uit Heemstede, Bennebroek en Velserbroek. De brandweer was er heel snel bij en toch breidde de brand snel uit. De brand ontstond in het binnenste van de van de berg wrakken.” 

Afgelopen zaterdagochtend brak een grote brand uit bij Autosloperij Treffers in de Waarderpolder, aan de Hendrik Figeeweg. Vanwege de rookontwikkeling werden twee NL-alerts verstuurd naar inwoners van Haarlem. Zij werden gewaarschuwd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Bekijk hier het filmverslag van 023tvonline.