Nieuwe tuinen gezocht voor Open Tuinenweekend

Nieuws
Tuinen gezocht voor het Open Tuinenweekend.
Tuinen gezocht voor het Open Tuinenweekend. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Heel voorzichtig begint de lente te komen. Na de krokussen komen de bosanemoontjes, het speenkruid en de prachtige sierkersen in bloei. Bij veel mensen begint het dan ook te kriebelen om ‘iets’ in de tuin te gaan doen. Tuinclub Groei & Bloei is al bezig met de planning voor de Open Tuinenweekenden en is daarvoor op zoek naar ‘nieuwe’ tuinen.

In de maand juni openen tuinliefhebbers hun tuinen weer om mensen mee te laten genieten van hun stukje groen waar ze trots op zijn. Voor bezoekers is het leuk om eens een andere tuin te bezoeken. Ben of ken je iemand die met veel plezier een tuin verzorgt? Meld je dan aan! Het hoeft geen grote tuin te zijn, de schoonheid zit in de liefde die de tuineigenaren in hun tuin stoppen. Vorig jaar was er een deelnemer met een kleine, maar prachtige Japanse tuin: tot in de detail uitgewerkt.

Ook de verhalen van de tuineigenaren zijn bijzonder. Vaak zijn ze begonnen met het weghalen van een paar tegels waarna er een steeds groenere tuin ontstond. Maar ook de uitstraling van de tuin is veranderd: je hoeft niet alle ongewenste planten meer tussen de tegels te verwijderen.

Open Tuinenweekend

Het Open Tuinenweekend in Heemskerk en Beverwijk is op zaterdag 8 en zondag 9 juni. Vind je het leuk om jouw tuin in dat weekend een of twee dagen open te stellen? Neem dan contact op met Karin, coördinator Open Tuinenweekend van Groei & Bloei via karin@wezepoel.nl.