Huisartsenpraktijken Broekpolder en Wijckermeer doen mee aan Nationale Diabetes Challenge

Nieuws
De lopers van de huisartsenpraktijken zijn er klaar voor.
De lopers van de huisartsenpraktijken zijn er klaar voor. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Huisartsenpraktijk Broekpolder, Huisartsenpraktijk Wijckermeer en Oefentherapie Broekpolder -Prinsenhof doen dit jaar voor de zesde keer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC).

Vanaf maandag 13 mei wandelen zij elke week, ongeveer twintig weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te wandelen.

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een twintig weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig ook.

Start wandelingen

Op maandag 13 mei om 19.30 uur start de challenge. Het startpunt is Gezondheidscentrum Broekpolder, Steenhouwerskwartier 29. Vervolgens wordt er elke week gelopen. In de even weken vertrekt de groep vanaf Gezondheidscentrum Broekpolder (Heemskerk) en in de oneven weken vertrekt de groep vanaf het Westerhoutplein (Beverwijk). Er wordt rekening gehouden met ieders wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen train je voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer. De Nationale Diabetes Challenge wordt feestelijk afgesloten op het NDC Festival op 28 september in Arnhem.

Meer weten?

Op maandag 15 april om 19.30 uur wordt er een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge georganiseerd in Gezondheidscentrum Broekpolder, Steenhouwerskwartier 29 in Heemskerk. Iedereen die interesse heeft is welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door te mailen naar ingrid.sprengers@huisartsenbroekpolder.nl of te bellen naar 0251-257257.