SIG weer Beste Werkgever Gehandicaptenzorg Nederland

Nieuws
SIG wederom Beste Werkgever Gehandicaptenzorg Nederland.
SIG wederom Beste Werkgever Gehandicaptenzorg Nederland. (Foto: SIG)

REGIO - Stichting SIG mag zich, sinds donderdag 18 april, wederom de Beste Werkgever in de gehandicaptenzorg in Nederland noemen. De uitverkiezing is gebaseerd op enquêtes onder medewerkers van diverse gehandicaptenzorgorganisaties in het land, onafhankelijk en anoniem uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectory. In de enquête werd medewerkers gevraagd diverse aspecten van het werkgeverschap van hun organisatie een rapportcijfer te geven. Met een gemiddeld score van 8.3 komt de SIG als landelijk beste werkgever uit de bus. Een titel die de SIG ook al in 2018 en 2022 mocht voeren. 

De SIG biedt begeleiding en ondersteuning op alle levensgebieden (wonen, werken/dagbesteding, welzijn) aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis. Het verzorgingsgebied strekt zich uit van Heemstede/Haarlem/Velsen tot Castricum/Heiloo. De organisatie telt circa 400 medewerkers, 200 vrijwilligers en 950 cliënten. 

Onderzoeksbureau Effectory maakte de verkiezing van de beste werkgevers 2024-2025 van verschillende branches vorige week donderdag tijdens een feestelijk programma in Amsterdam bekend. Clustermanager Astrid Reulen van de SIG, tijdens het evenement gevraagd naar het ‘geheim’ achter de al jaren hoge scores van de SIG: “Houd het simpel en zorg dat medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn. Vermoei ze niet met ingewikkelde beleidsplannen.” Reulen noemt verder het belang van verbinding, gekend en herkend worden, korte communicatielijnen en cliënten centraal blijven stellen.