Dubbelexpositie neven in Bibliotheek Heiloo

Cultuur
Keramiekwerk van Rob van der Eng.
Keramiekwerk van Rob van der Eng. (Foto: aangeleverd)

Rob van der Eng begon na zijn pensionering in 2019 met een driejarige opleiding Keramiek bij Crejat in Alkmaar. Tevens richtte hij thuis een atelier in en schafte een keramiekoven aan. “Ik begon met kleine werkstukken, maar al snel volgde belangstelling voor het maken van grote werken”, vertelt Rob, die veelal wordt geïnspireerd door vormen uit de natuur. “Ook hou ik van de tegenstelling strak en ‘poezelig’, dus met meer reliëf en dan soms in combinatie met andere materialen zoals hout.”

HEILOO - Een dubbelexpositie met familiair tintje in Bibliotheek Heiloo, komende weken. Tot aan 21 mei toont Rob van der Eng zijn creaties van keramiek, terwijl neef Robert van der Eng zijn sportfoto’s tentoonstelt.

Rob hanteert tevens een techniek waarbij werkstukken voor het bakken worden bekleed met allerlei materalen zoals staalwol, droge bananenschillen en koperdraad en door een specifieke stookwijze verrassende kleureffecten krijgen.

Sportfotografie

Neef Robert van der Eng fotografeerde voor deze expositie een tiental verschillende sporten. In volle actie zijn kenmerkende bewegingen van sporters door meerdere belichtingen in één opname haarfijn vastgelegd. Door deze manier van fotograferen en belichten zijn elementen van de beweging in detail bevroren en ook vloeiend met elkaar verbonden. 

De elegantie van beweging en de kracht van sport zijn zo samen op unieke wijze in beeld gebracht. De afwerking en de op aluminium geplakte groot-formaatprints zijn verzorgd door Beeldkwadraat.

Sportfoto geschoten door Robert van der Eng. (Foto: aangeleverd)

De werken van Rob en Robert van der Eng zijn tot dinsdag 21 mei te bezichtigen tijdens de openingsuren van Bibliotheek Heiloo, aan de Westerweg 250.

Informatie over alle activiteiten: www.bibliotheekheiloo.nl

Sportfoto geschoten door Robert van der Eng.