Proef de oranjesfeer met leuke activiteiten

Uitgaan
Overal in het land zijn optredens en feestjes.
Overal in het land zijn optredens en feestjes. (Foto: Adobe Stock)

Koningsdag staat weer voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om je oranje outfit uit de kast te trekken en je feestmuts op te zetten. Nog geen plannen? Ontdek dan déze leuke activiteiten.

De eerste tip: ga langs een traditionele vrijmarkt. De meeste markten vinden in de ochtend plaats. Kortom: een ideale activiteit om je Koningsdag mee te beginnen. Wie weet vind je wel iets leuks om mee naar huis te nemen. Veel kinderen hebben iets moois gemaakt dat zij willen verkopen. 

Sportief

Als je van bewegen houdt kun je deelnemen aan een van de vele sportevenementen die worden georganiseerd. Er is voor elk wat wils. En wie weet, misschien win je zelfs een prijs voor je sportieve prestaties!

Natuurlijk mag lekker eten en drinken niet ontbreken op Koningsdag. Maak zelf een lekkere oranjecocktail of ga voor klassiekers zoals een broodje haring of (vegetarische) bitterbal. Spoel dit weg met een verfrissend biertje of een glas Oranjebitter. Smullen maar. 

Muziek mag ook niet vergeten worden. Overal in het land zijn optredens en feestjes. In veel dorpen of steden zullen lokale of minder bekende bands optreden. Vaak zijn deze optredens gratis of voor een klein bedrag te bezoeken wat het gemakkelijk maakt om er samen met vrienden of familie heen te gaan. 

Kortom: trek je oranje outfit aan, zet je feestmuts op en ga op pad om te genieten van Koningsdag!