Jonna (l) en Marit op de foto met hun idool, wereldkampioen Joy Beune.
Jonna (l) en Marit op de foto met hun idool, wereldkampioen Joy Beune. (Foto: Aangeleverd)

Schaatsende zusjes Marit en Jonna halen bijna 1.300 euro op voor Stichting Hartekind

Nieuws

HEERHUGOWAARD / HEERENVEEN - De schaatsende zusjes Marit en Jonna Molhoek uit Heerhugowaard hebben zondag 17 maart tijdens de Hartekind Skate in Thialf een bedrag van maar liefst 1.270 euro bij elkaar geschaatst voor het goede doel. De 13-jarige Marit en haar 11-jarige zusje Jonna reden in totaal 180 rondjes door de Heerenveense schaatstempel en mochten en passant ook nog op de foto met een van hun helden, kersvers wereldkampioene allround Joy Beune!

Marit en Jonna, die samen Team Mollies vormden, zijn ontzettend trots op wat ze gepresteerd hebben. En terecht. “Ze hebben 1.270 euro opgehaald. Een onwijs mooi bedrag en veel meer dan we gehoopt hadden”, vertelt Anja, de moeder van de meiden. “We willen iedereen die hen gesponsord of op een andere manier gesteund heeft dan ook enorm bedanken.”


Jonna en Marit, klaar om een grootse prestatie neer te zetten. - (Foto: Aangeleverd)

180 rondjes

De 17e maart was een dag waar Marit en Jonna lang naar hebben uitgekeken. Moeder Anja vertelt: “Rond 11.15 uur kwamen we aan en konden we ons aanmelden. Nadat de transponders waren geregistreerd en waren Marit en Jonna klaar om te starten. Na een welkomstwoordje konden ze op naar het ijs voor een korte warming-up. Klokslag 13.00 gingen alle teams van start. Wat een feestje was dat op de baan! Met de gezellige muziek van dweilorkest Herriemonica werd er fanatiek geschaatst. De meiden hebben het fantastisch gedaan. In plaats van de 150 rondjes die moesten rijden om het geld binnen te halen, hebben ze gewoon 180 rondjes geschaatst! Dat komt neer op een afstand van 72 kilometer, en dat in slechts anderhalf uur tijd!”

Joy Beune

Na het presteren was er ook tijd voor ontspanning. Voor Marit en Jonna betekende dat een ontmoeting met een van hun idolen. Anja: “Team IKO was ook aanwezig en op een gegeven moment stonden de meiden gewoon te kletsen met grote topper Joy Beune, die een week eerder nog wereldkampioen allround was geworden. Of ze ook nog even met hen op de foto wilde? Ja hoor, dat deed ze met veel plezier! Het werd een fantastische dag, met een prachtig resultaat voor stichting Hartekind.”


Wat een toppers! - (Foto: Aangeleverd)