Veelzijdige expositie van Gregory Kohelet in Arti-Shock

Cultuur
Gregory Kohelet in zijn atelier.
Gregory Kohelet in zijn atelier. (Foto: Privéfoto)

Kunstenaar Gregory Kohelet toont vanaf 4 mei in galerie Arti Shock een veelzijdige collectie van schilderijen, collages en tekeningen. De stijl varieert van abstract tot realistisch.

Gregory Kohelet studeerde af aan de kunstacademie van Tasjkent, de Sovjet-Unie, waar het socialistisch realisme de boventoon voerde. Het werk van Gregory is beïnvloed door de landen waar hij heeft gewoond. Zo werd hij ook beïnvloed door het land van zijn voorouders, Israël, waar hij vanaf 1990 acht jaar met zijn gezin woonde. Met name de kleuren, architectuur en het landschap van Jeruzalem gebruikte hij in zijn werken.

Vanaf 1998 vestigde hij zich in Nederland en raakte hij gefascineerd door het Hollandse laagland. De natuur van Nederland is voor hem een inspirerende en onbegrensde werkruimte waarin hij de weerspiegeling van de hoge lucht in iedere regendruppel ziet, rivieren stromen, de zee brult en meeuwen krijsen. En ‘s avonds, na weer een storm, ziet hij hoe er plots een bijzonder licht vanachter de wolken tevoorschijn komt.

De expositie is te zien van zaterdag 4 mei tot en met donderdag 23 mei in galerie Arti-Shock aan de Schoolstraat 26. De officiële opening wordt op zondag 5 mei om 15.00 uur verricht door kunsthistorica Birgitta van Blitterswijk.