DE 10 VRAGEN

De 10 vragen aan... Jacky Slijkhuis-van Heerwaarden

Nieuws
Jacky Slijkhuis-van Heerwaarden.
Jacky Slijkhuis-van Heerwaarden. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Sarah Elbertsen nomineerde vorige week Jacky Slijkhuis-van Heerwaarden.

Wie ben je?

Hi, maan naam is Jacky Slijkhuis-van Heerwaarden, ik ben 32 jaar en woon samen met mijn man Tim en onze twee zoontjes in Schagen. Ik werk op de Aloysiusschool, een heel vertrouwde plek voor mij. Ik heb hier vroeger zelf op school gezeten en in de afgelopen 12 jaar als leerkracht in de bovenbouw gewerkt. Sinds dit schooljaar ben ik directeur op deze school, samen met Mariëlle. Zij is vroeger mijn juf geweest in groep 4, hoe leuk is dat!

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren in de Regentenstraat in Schagen. Een fijne straat om in te mogen opgroeien met veel buurtkinderen om mee te spelen in het speeltuintje daar. Ik kan me nog goed de straatfeesten herinneren; één dag in het jaar werd de straat afgesloten en maakten we er een gezellige dag van met eten, drinken, muziek en activiteiten voor de kinderen. 

Wat heb je met deze gemeente?

Schagen is echt mijn thuis. Het is een gezellige stad met lieve mensen. In de buurt heb ik alles wat ik nodig heb.

Wat is de mooiste plek in de gemeente Schagen?

Het wandelpad langs De Wiel vind ik heel mooi.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

Onze bruiloft in het Slot Schagen in 2015. Samen met onze familie, vrienden en collega’s hebben we er een prachtige dag van gemaakt. Daar kan ik nog steeds van genieten.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Bedenk goed wat belangrijk voor je is en stop daar je tijd en energie in. Daardoor kan ik steeds beter keuzes maken en dingen doen die ik echt graag wil doen.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik het leuk vind om activiteiten te organiseren en ik graag klaar sta voor een ander.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Ik kan enorm genieten van de horeca van Schagen: de goede koffie van Peper & Goud, een heerlijke diner bij TOV of een borreltje bij Piet Pann en de Posthoorn.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Ik doe aan hardlopen, tennis en ben ook regelmatig aan het wandelen. Daarnaast vind ik het leuk om samen met ons gezin op pad te gaan, af te spreken met onze vrienden of te verdwijnen in een goed boek.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Ik geef het stokje door aan mijn broertje, Stan van Heerwaarden. Hij is vrolijk, enthousiast, ondernemend en staat klaar voor anderen. Ik ben enorm trots op hem.