Zonnebrandpalen beschikbaar bij Noordwest

Nieuws
Zonnebrandpalen ook beschikbaar in Schagen.
Zonnebrandpalen ook beschikbaar in Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Noordwest stelt voor het tweede jaar op rij gratis zonnebrandcrème beschikbaar voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Op al onze locaties zijn zonnebrandpalen geplaatst bij de uitgangen. Hiermee willen we de bewustwording vergroten. Dermatoloog Adinda van Ginkel legt uit waarom een goede zonbescherming zo belangrijk is.

“Huidkanker komt steeds meer voor, het is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Dat aantal is de afgelopen 10 jaar verdubbeld. De belangrijkste oorzaak hiervoor is overmatige blootstelling aan de zon en zonverbrandingen in de jeugd. Als dermatologen zien we dat er nog steeds niet voldoende zonnebrandcrème gebruikt wordt. We vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor preventie. Want minder zonschade betekent ook minder risico op huidkanker.”

Smeeradvies

Het smeeradvies voor zonnebrandcrème is: smeer dik, herhaal het elke 2 a 3 uur en gebruik een crème of lotion met SPF 30 of hoger.

Huidkankerzorg

Wanneer je een plekje op je huid hebt dat je niet vertrouwt is het altijd verstandig om het te laten checken bij de huisarts. Dat kan bijvoorbeeld een moedervlek zijn die er eerst niet zat of die van kleur of vorm verandert, een wondje dat niet geneest of weer open gaat. Bij Noordwest hebben ze een goede samenwerking met de huisartsen in de regio. 

Zonnebrandpalen

De zonnebrandpalen bevatten een zonnebrandlotion met SPF 50. De lotion is waterbestendig, vrij van parfum en ook geschikt voor kinderen. De palen staan bij alle uitgangen van onze locaties in Alkmaar, Den Helder, Schagen, Heerhugowaard en bij Centrum Oosterwal.