DE 10 VRAGEN

De 10 vragen aan... Stan van Heerwaarden

Nieuws
Stan van Heerwaarden.
Stan van Heerwaarden. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Jacky Slijkhuis-van Heerwaarden nomineerde vorige week Stan van Heerwaarden.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Stan van Heerwaarden, 27 jaar oud en ik ben trotse eigenaar van twee slagerijen in de gemeente Schagen. Nu samenwonend in Schagen met mijn vrouw en sinds februari 2024 is ons gezin uitbreid met de geboorte van onze eerste zoon.

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren en getogen in Schagen, in de Regentenstraat. Toen ik 1 was zijn we verhuisd naar de Herenbosstraat.

Wat heb je met deze gemeente?

In de gemeente heb ik altijd op school gezeten, mijn baantjes gehad en ben ik altijd wel te vinden bij de gezellige horeca en evenementen in Schagen. Daarnaast ben ik blij dat we in deze gemeente onze twee prachtige slagerijen gevestigd hebben, aan de Gedempte Gracht in Schagen en de Dorpsstraat in Warmenhuizen.

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

Ik kan genieten van alles wat de gemeente Schagen te bieden heeft. De prachtige polders met het vee, bollenvelden en het bruisende centrum van Schagen. Evenals de omliggende dorpen.

Welke herinnering aan je Schagen is je dierbaar?

Het winnen van de Paasvee tentoonstelling 2024!

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Als je iets wilt bereiken dan moet je de mouwen opstropen en daarvoor hard werken om het doel te bereiken!

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik behulpzaam ben, daar waar het kan en daarbij beste met iedereen voor heb. 

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Met ons ouderlijke gezin kwamen wij altijd bij de Posthoorn in Schagen, dit is een plek waar ik steeds nog graag kom. Maar restaurants als Globe urban cuisine in Warmenhuizen en Havana in Schagen zijn restaurants waar ik ook graag ben voor een hapje en drankje.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Mijn vrije tijd besteed ik het liefste met mijn familie en vrienden die mij erg dierbaar zijn. Gezellig samen op pad of borrelen daarvoor maak ik graag tijd vrij. Daarnaast brainstorm ik veel in mijn vrije tijd over leuke ideeën voor onze slagerijen. 

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek? 

Ik geef het stokje door aan Iris Bossen van Ter Dieker Tuinen. Zij zijn sinds kort onze nieuwe buren bij de slagerij aan de Gedempte Gracht en hebben een mooi nieuw winkelpand waar zijn hun prachtige producten mogen gaan verkopen.