Deze 3 bijzondere meldingen kreeg Dierenambulance Westland vanochtend

112-nieuws
Foto van een hermelijn ter illustratie.
Foto van een hermelijn ter illustratie. (Foto: Wikipedia)

Zaterdagochtend 6 april verliep hectisch bij Dierenambulance Westland. Dat laat de stichting weten op Facebook. “Wat een ochtend hadden we! Binnen een kwartier kregen we drie verschillende meldingen van dieren in nood.”

De eerste melding ging over een wild konijn of haas in nood. “Helaas was het diertje al verdwenen toen we onderweg waren.” Hierna volgden een melding over een verdwaalde pryrrhura “met een verfomfaaid verenpak”. De vogel kon veilig worden opgevangen.
De derde melding ging over een gewond dier, waarvan het dierenambulanceteam niet meteen wist wat het was. Eenmaal bij de wildopvang konden ze het dier identificeren als hermelijn. “We hebben ons best gedaan en we hopen dat het diertje het zal redden,” schrijft Stichting Dieremambulance Westland.

Het was al met al een drukke ochtend voor het team, dat “alles heeft gedaan om deze dieren zo snel mogelijk te helpen. Het zijn momenten als deze waarop we echt een verschil kunnen maken.”

Donaties

De reden dat de vrijwilligers het verhaal op Facebook delen is om te laten zien hoe belangrijk hun werk is; dieren in nood helpen. Donaties zijn noodzakelijk om dat te kunnen blijven doen: “Elke donatie, hoe klein ook, helpt ons om door te gaan.” Doneren kan via de volgende link: https://dierenambulancewestland.nl/donateur-worden/..