Bjorn uit ‘s-Gravenzande zamelt geld in voor rolstoel waarmee hij het strand op kan

Zorg
Met de Bi-Go kan Bjorn overal komen.
Met de Bi-Go kan Bjorn overal komen. (Foto: YouTube)

Bjorn (25) uit ‘s-Gravenzande heeft Cerebrale Parese, een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen bij vroeggeboorte. Bjorn zamelt geld in voor een Bi-Go, een moderne rolstoel waarmee hij alle terreinen op kan, inclusief het strand van ‘s-Gravenzande.

Door de Cerebrale Parese is Bjorn compleet rolstoelafhankelijk. Ondanks deze uitdagingen, streeft hij ernaar om zo veel mogelijk een leven te leiden vol avontuur en vrijheid. 

Obstakels en hindernissen

Met de Bi-Go van 2Kerr BV kan Bjorn kleine obstakels overwinnen die voorheen onneembare hindernissen waren. De zelf balancerende techniek van de onderliggende Segway zorgt er namelijk voor dat je als bestuurder in balans gehouden wordt. Stranden en bossen zijn zo voor Bjorn ineens begaanbaar.

Sociale interacties

“Maar het gaat verder dan alleen praktische voordelen. De Bi-Go verandert mijn sociale interacties. Door de verhoogde zitpositie kan ik eindelijk oog in oog staan met mijn gesprekspartners. Iets wat voorheen onmogelijk leek,” vertelt Bjorn. 

Eindelijk een hand vrij om een walking lunch te doen met mijn collega’s op werk

“Vooral wanneer je in een club staat met muziek om je heen, mensen zien je soms letterlijk niet staan. Daarnaast zorgt de Bi-Go ervoor dat deze in tegenstelling tot mijn handbewogen rolstoel met één hand te besturen is. En ook dit kleine detail is weer levensveranderend. Zo heb ik eindelijk een hand vrij om een walking lunch te doen met mijn collega’s op werk, heb ik een goede manier kunnen vinden om de hond van mijn vrienden uit te laten en misschien wel het mooiste van alles; ik kan straks met mijn toekomstige partner hand in hand lopen.”

Het streefbedrag van de campagne is € 15.000.

Bekijk hier de campagne: https://www.gofundme.com/f/help-mij-naar-ultieme-vrijheid-met-de-bigo.