Babbels VrijMiBo op 14 juni in teken van tributebands

Uitgaan
Gezelligheid troef!
Gezelligheid troef! (Foto: Dennis Koopman)

ASSENDELFT – “Natuurlijk hebben we steeds de grote artiesten als Marco Schuitmaker, Gerard Joling, Wolter Kroes, Kris Kross Amsterdam en Snollebollekes op het podium. Tegelijk is het iedere keer weer zoeken naar vernieuwing en inspelen op muzikale hypes. Zo hebben we met DJ Paul Elstak met zijn gabberhouse een goede gok genomen nu Joost Klein met zijn combinatie van happy hardcore en poppunk Nederland gaat vertegenwoordigen op het Songfestival”, zegt organisator Ad de Lange tevreden. Toch is het ieder keer weer zoeken naar verrassingen om Babbels Live succesvol te houden.

‘We zoeken iedere keer naar vernieuwing en inspelen op muzikale hypes’

Reserveer maar alvast vrijdag 14 juni, zaterdag 15 juni en zondag 16 juni in je agenda voor het driedaagse muziek- en familie spektakel dat zich afspeelt op het festivalterrein aan de Omweg in Assendelft. Drie dagen dichtbij non-stop muziek, gezelligheid, lekker borrelen en feesten. De tiende editie heeft alles in zich om weer een succes te worden.

Dat begint op vrijdag 14 juni met de VrijMiBo. Ad en zijn team hebben op deze avond een muzikale invulling bedacht die aansluit op populaire tv-programma’s als The Tribute, Battle of the Bands.


Biertje? (Foto: Dennis Koopman)

Tribute toppers in Assendelft

Ad: “De kwaliteit en populariteit van tributebands is tegenwoordig zeer goed. We zijn dan ook heel blij met de komst van de Brothers of Blues (deelnemer aan The Tribute van SBS6 en in oktober in AFAS-red.). Deze 12-koppige showband brengt een ode aan Jake en Elwood Blues en laat zien alle muzikale smaken in huis te hebben. Van blues tot rock&roll en van soul tot funk.”

Een rat in de keuken?

De UB40 Tribute Band Johnny2bad brengen een show op het podium die van de eerste toon tot aan de laatste klopt. Ze brengen de bekende hits van de legendarische band UB40, zoals Kingston Town , Red Red Wine , Can’t Help Falling in Love , Homely Girl en Rat in the Kitchen.

Natte droom…

Daarnaast gaat het feest gewoon door met The Dirty Daddies, dé ultieme 7-koppige hitmachine en al jaren ‘de natte droom van al je zintuigen’. Om vervolgens de sfeer van een pianobar te proeven bij het optreden van de Crazy Pianos. De ‘gekke pianisten’ zetten de tent volledig op zijn kop terwijl ze de swingende songs van artiesten van binnenlandse en buitenlandse bodem ten gehore brengen. Een groot feest der herkenning waarbij stilzitten onmogelijk is.


Ben je er ook weer bij? Gezellig! (Foto: Dennis Koopman)

“Op ons verlanglijstje staat ook ooit nog eens het boeken van de Elvis Tribute Show en Bee Gees Forever. Het feit dat je dit soort tribute artiesten nu al moet boeken voor 2025, geeft de populariteit aan”, licht Ad een tipje van de sluiter op voor de elfde Babbels editie volgend jaar.

Zanger Dakxs als lokale presentator

Los van de genoemde bands die van ver komen , schittert ook lokaal talent op Babbels Live. Zo is zanger Dakxs uit Krommenie de presentator. Het jonge zangtalent begon al op zevenjarige leeftijd met zingen en heeft net zijn lekker zomers klinkende nummer Voor Jou en Voor Mij uitgebracht. En komt zijn naam je nu al bekend voor? Wellicht heb je hem dan horen zingen tijdens je vakantie op Gran Canaria in Café Bolle Jan!

Kijk voor het volledige programma en tickets op www.babbelslive.nl

Biertje?
Afbeelding
Afbeelding