Beeldenroute in Pluktuin van Geesje

Algemeen
De kunstenaars van het beeldhouwatelier hebben een beeldenroute uitgezet in de pluktuin.
De kunstenaars van het beeldhouwatelier hebben een beeldenroute uitgezet in de pluktuin. (Foto: Eva van Gulick)

ALKMAAR - De kinderen van het beeldhouwatelier van Artiance exposeren in de Pluktuin van Geesje. Voor de geglazuurde beelden lieten de kinderen zich inspireren door de pluktuin zelf.

De opdracht die ze meekregen was: ‘Wie leven er op de pluktuin van Geesje?’ Onder leiding van Manou Klerks hebben de kinderen de afgelopen weken hard gewerkt. Geïnspireerd door de pluktuin, de tuindieren en ‘Geesje’ maakten de kinderen hun ontwerp dat ze vervolgens tot leven lieten komen. De beelden van klei zijn in mooie kleuren geglazuurd. 

Pluktuin

Aan de noordrand van recreatiegebied Geestmerambacht bevindt zich twee hectare vol met fruitbomen, notenbomen, groente, bloemen en voedergewassen. Ook lopen er schapen, varkens en eenden. Iedereen is welkom om zelf onbespoten producten te komen plukken. In de ecologisch beheerde pluktuin kunnen bezoekers leren hoe voedsel op een natuurlijke wijze kan worden geproduceerd. In de toekomst zullen er ook dubbeldoel kippen rondlopen. Dan kunnen bezoekers ook eieren komen rapen.

Beeldenroute

Woensdag 3 november zijn alle kunstenaars naar de Pluktuin gekomen en hebben zij gezamenlijk de beelden op de route geplaatst. Er zijn ruim twintig beelden te bewonderen op de route, die door de gehele pluktuin loopt. Op 5 november is de pluktuin geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 13 en 14 november is er ook nog gelegenheid om te beeldenroute te lopen. Dan is iedereen op afspraak welkom. Een afspraak kan via info@pluktuinvangeesje.nl


Een nieuwsgierige watersalamander kijkt om zicht heen in de pluktuin (Foto: Eva van Gulick)