Grofvuil laten ophalen of wegbrengen in Alkmaar? Zo werkt dat!

Algemeen
Waar kun je je grofvuil wegbrengen op laten ophalen in Alkmaar?
Waar kun je je grofvuil wegbrengen op laten ophalen in Alkmaar? (Foto: PR)

ALKMAAR - Ben je aan het verbouwen? Is de tuin toe aan een opknapbeurt? Of ga je nu eindelijk eens de zolder of garage opruimen? Dat knapt vast flink op. Maar, wat doe je met al dat grof huishoudelijk afval? Op welke dagen wordt huisvuil eigenlijk opgehaald? En waar kun je jouw grofvuil in Alkmaar wegbrengen? Wij vertellen je precies waar je terechtkunt.

Afval Alkmaar

De groene bak, grijze rolemmer en blauwe papierbak zijn bedoeld voor huishoudelijk afval, snoeiafval en tuinafval. Dat weten we allemaal. Grofvuil is afval dat te groot is voor de vuilnisemmers. Denk aan matrassen, meubels, metaal, grote stukken piepschuim en tapijt. Dit afval hoort niet thuis bij het huisvuil. Heb je grofafval waar je vanaf moet? Voor het ophalen van grofvuil in Alkmaar kun je een afspraak maken om dit op te laten halen. Ook kun je in de gemeente Alkmaar zelf jouw grofvuil wegbrengen.

Grofvuil wegbrengen Alkmaar

Binnen de gemeente Alkmaar kun je met grof afval, zoals kapotte spullen, tuinafval en bouwafval, terecht bij het afvalbrengstation. Hier kun je ook klein chemisch afval en kapotte huishoudelijke apparaten inleveren. Op feestdagen is het afvalbrengstation gesloten.

Openingstijden grofvuil wegbrengen Alkmaar

Dit zijn de openingstijden van de afvalbrengstations voor je grofvuil in Alkmaar:

Maandag08:00 tot 16:00 uur
Dinsdag08:00 tot 16:00 uur
Woensdag08:00 tot 16:00 uur
Donderdag08:00 tot 16:00 uur
Vrijdag08:00 tot 16:00 uur
Zaterdag08:30 tot 16:00 uur
ZondagGesloten

Grofvuil stort Alkmaar

Alle activiteiten rondom afval worden in Alkmaar uitgevoerd door HVC. Op de website van HVC lees je meer informatie over het afvalbrengstation en de voorwaarden die gesteld worden aan het grof huishoudelijk afval dat je wilt wegbrengen. Zorg ervoor dat je je kunt legitimeren bij de ingang en kunt aantonen dat je inwoner van de gemeente Alkmaar bent. Anders krijg je geen toegang. 

Grofvuil ophaaldienst Alkmaar

Je kunt grofvuil in Alkmaar ook laten ophalen door HVC. Hiervoor maak je online eenvoudig een afspraak via de website van het afvalbedrijf.

Grofvuil Alkmaar ophaaltijden

Ben je zelf niet in staat om grof huishoudelijk afval weg te brengen? Geen probleem. Geef door om wat voor soort grofafval het gaat (snoeihout, grof huishoudelijk afval of elektrische apparaten). Voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval werkt HVC met een puntensysteem. De online tool rekent direct voor je uit hoeveel punten jouw afval ‘scoort’. Je mag maximaal honderd punten verbruiken.

Grofvuil Alkmaar openingstijden

Je bepaalt zelf op welk moment je het grofvuil in Alkmaar laat ophalen. Op welke dagen HVC grofafval komt ophalen, hangt af van de drukte en beschikbaarheid van vrachtwagens. Bij het maken van een ophaalafspraak krijg je direct een kalender te zien. Selecteer je de datum waarop je het afval op wilt laten halen en waar je het afval neerzet. Let op: zorg ervoor dat het grofafval makkelijk bereikbaar is voor de vrachtwagens van HVC. Op de door jou gekozen dag zet je het grofvuil ‘s ochtends voor 07.30 uur klaar.

Samen houden we Alkmaar schoon!

HVC en de gemeente zetten zich in voor een schoon Alkmaar en een schone wereld. Het hergebruiken en recyclen van afval speelt daar een belangrijke rol in. Samen met partnerbedrijven zorgt HVC ervoor dat grofvuil in Alkmaar gerecycled wordt. Zo’n 70% van het grofafval dat ingezameld wordt krijgt een nieuw leven. Wil je precies weten wat onder grofafval valt of heb je andere vragen over grof huishoudelijk afval en een afspraak maken bij het afvalbrengstation? Neem dan een kijkje bij de meestgestelde vragen van de gemeente Alkmaar of bezoek de website van HVC.

Grofvuil Alkmaar kalender

Via deze link kun je bekijken wanneer jouw afval wordt opgehaald in Alkmaar. Vul je postcode en huisnummer in en bekijk het zelf!