Collectie Elvis-museum naar Beatlesmuseum

Algemeen
John Vis draagt de collectie van het Elvis museum over aan Azing Moltmaker van het Beatles Museum.
John Vis draagt de collectie van het Elvis museum over aan Azing Moltmaker van het Beatles Museum. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - Het blijft wennen. Elvis Presley in het Alkmaarse Beatles Museum. De legendarische Amerikaanse zanger heeft inmiddels een vast plekje in het museum. Azing Moltmaker, eigenaar van het Beatles Museum, nam zaterdag 25 juni namelijk de complete collectie van het Elvis Presley museum uit Culemborg over.

Het Elvis Presley museum is ongeveer twintig jaar geleden opgezet door John en René Vis. John is al zestig jaar fan en verzamelaar van Elvis Presley en heeft in die jaren een enorme collectie opgebouwd met onder meer persoonlijke items, originele kleding, gouden en platina platen, gesigneerde items. Deze hele collectie was ondergebracht in het Elvis Presley museum in Culemborg. Speciaal voor de verzameling waren prachtige vitrinekasten gebouwd zodat het geheel er prachtig verzorgd uitzag. Om gezondheidsredenen kunnen John en zijn echtgenote René het museum niet meer voortzetten, waardoor de enorme collectie dreigde uiteen te vallen. Het Beatles Museum van Moltmaker bracht uitkomst.

Grootste Beatles Museum ter wereld

Moltmaker begon zijn Beatles Museum in 1981. Op slechts 40m2 was in zijn woonplaats Krommenie het eerste Beatles museum ter wereld te zien. Het zou het begin betekenen van een lang avontuur met vele verhuizingen naar steeds weer grotere panden. Nu in 2022 is het museum te vinden aan de Pettemerstraat in Alkmaar en beslaat het oppervlakte ruim 1200m2. Dit maakt het Beatles Museum het grootste museum ter wereld dat over de The Fab Four gaat. Onlangs is het Zeezender museum - over zeezender schepen in de jaren zestig en zeventig popmuziek verspreidden in Europa - aan dit museum toegevoegd. Het was een enorme klus om de drie musea samen te voegen, mede omdat Azing aangaf de de Beatles collectie geen centimeter zou inleveren. Ruim een half jaar later dan gepland kwam deze opening alsnog. Het immense Beatles museum (1000 m2) en het Elvis museum (ruim 100m2) gaan naadloos in elkaar over. 

Het Beatles, Elvis en Zeezender museum is te vinden aan Pettemerstraat 12a. Meer informatie op www.beatlesmuseum.nl