Alles wat je moet weten over grofvuil Alkmaar.
Alles wat je moet weten over grofvuil Alkmaar. (Foto: WikiMedia Commons)

Alles wat je moet weten over grofvuil in Alkmaar

Algemeen

Ben je aan het verbouwen? Is de tuin toe aan een opknapbeurt? Of ga je nu eindelijk eens de zolder of garage opruimen? Dat knapt vast flink op. Maar, wat doe je met al dat grof huishoudelijk afval? Op welke dagen wordt huisvuil eigenlijk opgehaald? En waar kun je jouw grofvuil in Alkmaar wegbrengen? Wij vertellen je precies waar je terechtkunt.

Wat is grofvuil? 

De groene bak, grijze rolemmer en blauwe papierbak zijn bedoeld voor huishoudelijk afval, snoeiafval en tuinafval. Dat weten we allemaal. Grofvuil is afval dat te groot is voor de vuilnisemmers. Denk aan matrassen, meubels, metaal, grote stukken piepschuim en tapijt. Dit afval hoort niet thuis bij het huisvuil. Heb je grofafval waar je vanaf moet? Voor het ophalen van grofvuil in Alkmaar kun je een afspraak maken om dit op te laten halen. Ook kun je in de gemeente Alkmaar zelf jouw grofafval wegbrengen.

Waar kan ik zelf grofvuil wegbrengen in Alkmaar? 

Binnen de gemeente Alkmaar kun je met grofafval, zoals kapotte spullen, tuinafval en bouwafval, terecht bij het afvalbrengstation. Hier kun je ook klein chemisch afval en kapotte huishoudelijke apparaten inleveren. Het afvalbrengstation is gevestigd aan de Kitmanstraat en de openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 16.00 uur. Op zaterdag kun je hier grofvuil in Alkmaar van 08.30 tot 16.00 uur wegbrengen. Op feestdagen is het afvalbrengstation gesloten.

Alle activiteiten rondom afval worden in Alkmaar uitgevoerd door HVC. Op de website van HVC lees je meer informatie over het afvalbrengstation en de voorwaarden die gesteld worden aan het grof huishoudelijk afval dat je wilt wegbrengen. Zorg ervoor dat je je kunt legitimeren bij de ingang en kunt aantonen dat je inwoner van de gemeente Alkmaar bent. Anders krijg je geen toegang. 

Grofvuil in Alkmaar laten ophalen 

Ben je zelf niet in staat om grof huishoudelijk afval weg te brengen? Geen probleem. Je kunt grofvuil in Alkmaar ook laten ophalen door HVC. Hiervoor maak je online eenvoudig een afspraak via de website van het afvalbedrijf. Geef door om wat voor soort grofafval het gaat (snoeihout, grof huishoudelijk afval of elektrische apparaten). Voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval werkt HVC met een puntensysteem. De online tool rekent direct voor je uit hoeveel punten jouw afval ‘scoort’. Je mag maximaal honderd punten verbruiken.

Welke dagen komt HVC grofvuil ophalen in Alkmaar? 

Je bepaalt zelf op welk moment je het grofvuil in Alkmaar laat ophalen. Op welke dagen HVC grofafval komt ophalen, hangt af van de drukte en beschikbaarheid van vrachtwagens. Bij het maken van een ophaalafspraak krijg je direct een kalender te zien. Selecteer je de datum waarop je het afval op wilt laten halen en waar je het afval neerzet. Let op: zorg ervoor dat het grofafval makkelijk bereikbaar is voor de vrachtwagens van HVC. Op de door jou gekozen dag zet je het grofvuil ‘s ochtends voor 07.30 uur klaar.

Samen houden we Alkmaar schoon! 

HVC en de gemeente zetten zich in voor een schoon Alkmaar en een schone wereld. Het hergebruiken en recyclen van afval speelt daar een belangrijke rol in. Samen met partnerbedrijven zorgt HVC ervoor dat grofvuil in Alkmaar gerecycled wordt. Zo’n 70% van het grofafval dat ingezameld wordt krijgt een nieuw leven. Wil je precies weten wat onder grofafval valt of heb je andere vragen over grof huishoudelijk afval en een afspraak maken bij het afvalbrengstation? Neem dan een kijkje bij de meestgestelde vragen van de gemeente Alkmaar of bezoek de website van HVC

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alkmaar

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Hoe hangt de vlag erbij? Algemeen 29 sep, 15:36
Afbeelding
Geen duurzame aanpak schimmelflats Hoefplan Algemeen 29 sep, 15:06
Afbeelding
Minibieb voor meer leesplezier Algemeen 29 sep, 15:01
Afbeelding
Huisarts Kees Koolbergen stopt na 37 jaar Algemeen 29 sep, 14:38
Afbeelding
Reanimatie na ernstig ongeval op de A9 bij Velsen-Zuid 112-nieuws 29 sep, 14:04
Afbeelding
Weekend Nationale Egeltelling succesvol Algemeen 29 sep, 13:08
Afbeelding
Falkenburg en De Vogel over trainer zijn: “Als speler meer met details bezig” Algemeen 29 sep, 11:37
Afbeelding
Karlsson: ‘Fijn om terug te zijn’ Algemeen 29 sep, 11:08
Afbeelding
Bestelbus verliest aanhanger op Hoeverweg 112-nieuws 29 sep, 09:59
Afbeelding
Honderden Alkmaarders gewapend met afvalgrijpers Algemeen 29 sep, 09:51
Afbeelding
Alkmaarder wint fotowedstrijd MijnBesteDroneshot Algemeen 29 sep, 09:07
Afbeelding
Herfstmarkt bij Hortus Alkmaar Algemeen 28 sep, 15:01
Afbeelding
Gekantelde veevervoer-vrachtwagen 112-nieuws 28 sep, 12:53
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief