De 9 beste kringloopwinkels in Alkmaar: hier vind je ze!

Duurzaamheid
Waar zijn de kringloopwinkels in Alkmaar?
Waar zijn de kringloopwinkels in Alkmaar? (Foto: Unsplash)

ALKMAAR - Geef kleding en spullen een tweede leven! Het wordt tegenwoordig steeds populairder in Alkmaar. Maar waar vind je de tweedehands- en kringloopwinkels in Alkmaar? In dit artikel zetten we de 9 beste kringloopwinkels van Alkmaar op een rijtje.

Kringloopwinkel Alkmaar

Er zijn verschillende tweedehands- en kringloopwinkels in Alkmaar. Er zijn nog meer kringloopwinkels in Alkmaar en omgeving. Dit zijn de beste kringloopwinkels in Alkmaar:

  • Kringloopwinkel RataPlan Alkmaar
  • Kringloopwinkel Loodz15, Alkmaar
  • Kringloopwinkel Alkmaar
  • Kringloop Terre des Hommes Alkmaar
  • ReShare Store Alkmaar (Leger Des Heils)
  • Kringloopcentrum Overdie, Alkmaar
  • Kringloop Stichting KOOK, Alkmaar
  • Time Lab Vintage, Alkmaar
  • Tweedehandswinkel Pinokkio, Alkmaar

1. Kringloopwinkel RataPlan | Alkmaar

Kringloopwinkel RataPlan in Alkmaar werd in april 2021 geopend. Deze winkel is meer dan alleen een kringloopwinkel. Naast de vertrouwde RataPlan features biedt het ook een opleidingscentrum, workshopatelier en zelfs een plantenasiel. Bovendien hebben ze ook een outlet in dezelfde straat. RataPlan Alkmaar is open van maandag t/m vrijdag, van 09:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag zijn ze geopend van 10:00 tot 17:00 uur. De outlet is ook op zondag open.

Het adres van RataPlan Alkmaar is Zijperstraat 46-50, Alkmaar. Het adres van RataPlan Outlet Alkmaar is Zijperstraat 34, Alkmaar.

Rataplan alkmaar
RataPlan in Alkmaar (Foto: Claudia Otten)

2. Kringloopwinkel Loodz15 | Alkmaar

Kringloopwinkel Loodz15 in Alkmaar heeft een uitdagend assortiment met tweedehandsspullen. Hier kun je maatschappelijk verantwoord winkelen. Loodz15 is meer dan een kringloopwinkel: ze bieden een verhuisservice, woningontruiming en natuurlijk een uitgebreid assortiment aan tweedehandsartikelen. De Uitdragerij15 zit in dezelfde straat en is ook een tweedehandswinkel in Alkmaar. Kringloopwinkel Loodz15 is open van 10:00 tot 17:00 uur op maandag t/m zaterdag.

Het adres van Loodz15 is Zijperstraat 13, Alkmaar.

3. Kringloopwinkel Alkmaar | Alkmaar

Kringloopwinkel Alkmaar vormt de schakel tussen gebruik en hergebruik, en tussen afdanken en opnieuw aanschaffen. Een bezoek aan de kringloopwinkel Alkmaar draagt bij aan een duurzame toekomst. Kringloopwinkel Alkmaar is open van 09:00 tot 18:00 op maandag t/m vrijdag en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Het adres van Kringloopwinkel Alkmaar is Zijperstraat 30, Alkmaar.

4. Kringloop Terre des Hommes | Alkmaar

Kringloopwinkel Terre des Hommes in Alkmaar strijdt tegen kinderuitbuiting. Ze voorkomen dat kinderen worden uitgebuit, halen ze uit benarde situaties en bieden een veilige omgeving voor hun ontwikkeling. Samen met families, gemeenschappen en andere organisaties maken ze het verschil. Bijzonder is dat alle 40 Terre des Hommes-winkels in het land volledig draaien op waardevolle vrijwilligers. De winkel is geopend van dinsdag tot zaterdag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Het adres van Terre des Hommes is Ritsevoort 3, Alkmaar.

5. ReShare Store | Alkmaar

Ontdek de unieke winkelervaring van ReShare Store in Alkmaar. Hier koop je niet alleen kleding, maar doe je ook iets goeds. ReShare geeft jouw kleding een tweede leven. Betaalbare items en een bijdrage aan duurzaamheid. Bezoek ReShare Alkmaar van dinsdag tot en met vrijdag, van 10:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Het adres van ReShare Store is Payglop 15, Alkmaar.

6. Kringloopcentrum Overdie | Alkmaar

Kringloopcentrum Overdie is de nieuwste kringloop in Alkmaar, met bijna 1000 m2 aan snuffelplezier. Rolstoelgebruikers kunnen dankzij de ruime opzet overal kijken, en er is een aangepast toilet. De vriendelijke medewerkers helpen graag. Kom langs van maandag t/m zaterdag, van 10:00 tot 17:00 uur. Ontdek het paradijs voor snuffelaars.

Het adres van Kringloopcentrum Overdie is Bestevaerstraat 51, Alkmaar.

7. Kringloop Stichting KOOK | Alkmaar

Kringloop Stichting KOOK in Alkmaar neemt tweedehands goederen in en verkoopt ze ten behoeve van kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Alle medewerkers zijn vrijwilligers. Of je nu op jezelf gaat wonen, op zoek bent naar bijzondere items of gewoon wilt snuffelen, je vindt altijd iets passends. Kringloop Stichting KOOK is open op maandag, woensdag en de eerste zaterdag van de maand, van 10:00 tot 15:00 uur.

Het adres van Stichting KOOK is Zijperstraat 36a, Alkmaar.

8. Time Lab Vintage | Alkmaar

Time Lab Vintage in Alkmaar is dé nieuwe winkel voor vintage kleding en accessoires uit de jaren 60, 70, 80 en 90. Ontdek vintage schatten in verschillende maten, allemaal zorgvuldig uitgekozen. Bij Time Lab staat hergebruik centraal voor een beter milieu. Bezoek de vintage winkel in Alkmaar van woensdag tot en met zaterdag, van 10:00-15:00 uur.

Het adres van Time Lab Vintage is Breedstraat 29, Alkmaar.

9. Tweedehandswinkel Pinokkio | Alkmaar

Tweedehandswinkel Pinokkio in Alkmaar biedt een breed assortiment aan tweedehands baby-, kinder- en dameskleding, inclusief schoenen en positiekleding. De collectie wordt regelmatig vernieuwd, waardoor ze een constant wisselend aanbod hebben. Pinokkio Alkmaar is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 17:00 uur.

Het adres van Tweedehandswinkel Pinokkio is Huigbrouwerstraat 2, Alkmaar.

Kringloop Alkmaar inleveren

Je kunt bij vrijwel iedere kringloopwinkel in Alkmaar je spullen inleveren. Kijk voor de zekerheid op de website van een kringloopwinkel in Alkmaar. Je vindt alle linkjes naar de websites hierboven. Je kunt bij Kringloop Alkmaar inleveren, maar ook bij bijvoorbeeld RataPlan of kringloopwinkel Terre des Hommes.