Creatievelingen Makersimpuls bekend

Gemeentenieuws
De zes creatievelingen zullen zich inzetten voor de stad Alkmaar.
De zes creatievelingen zullen zich inzetten voor de stad Alkmaar. (Foto: Pixabay)

ALKMAAR - Dit jaar zijn er zes creatieve makers uitgekozen die de Makersimpuls, een financiële steun, van 25.000 euro per persoon zullen ontvangen. Zij werden in september geselecteerd door een onafhankelijke beoordelingscommissie en zullen zich met hun projecten inzetten voor de stad Alkmaar.

De uitgekozen makers van dit jaar zijn: dansmaker Moreen Beentjes, filosofisch theatermaker Doris Vervuurt, poëet-performer en woordkunstmaker Lonneke van Heugten, dansperformer Maxime Abbenhues, beeldend kunstenares Marjolein van der Wal en beeldend kunstenaar Rick Akkerman. Het is mogelijk om alle zes de makers te ontmoeten tijdens de opening van het CultuurCafé op 20 oktober vanaf 16.00 uur. Locatie: Fabrique Unique, Pettemerstraat 37, Alkmaar.

Subsidie

De Makersimpuls is ontstaan vanuit coronasteunmaatregelen van het Rijk. De gemeente heeft van deze financiële steun een bedrag van 300.000 euro geïnvesteerd in het opzetten van de Makersimpuls. Oorspronkelijk was dit bedoeld als steun voor creatieve makers die door corona geen werk meer hadden, nu wordt het geld breder ingezet. Het beschikbare geld is verdeeld over twee rondes – 2021/2022 en 2023/2024. Per ronde krijgen vijf tot zes makers de subsidie gegund op basis van hun artistieke project, hun persoonlijke ontwikkelplan en hun maatschappelijke taak.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant