Naar de bioscoop in Alkmaar: deze films draaien nu!

Nieuws
Vue Alkmaar en het Filmhuis Alkmaar
Vue Alkmaar en het Filmhuis Alkmaar (Foto: Emil de Jong)

ALKMAAR – Alkmaar biedt cinefielen en filmliefhebbers een scala aan mogelijkheden om te genieten van de zevende kunst. Twee prominente spelers in het lokale filmlandschap zijn bioscoopketen Vue en Filmhuis Alkmaar, die elk op hun eigen manier bijdragen aan de filmcultuur in onze bruisende stad.

Over de bioscoop in Alkmaar

Vue Alkmaar, gelegen in Overstad en op loopafstand van het centrum van Alkmaar en het trein- en busstation, biedt een bioscoopervaring van wereldklasse. Het theater beschikt over een eigen parkeergarage, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor bezoekers.

Sinds de opening op 14 februari 2016 heeft Vue Alkmaar een prominente plaats veroverd in het culturele landschap en is het een geliefde bestemming geworden voor een avondje uit. Het gebouw is al van veraf herkenbaar en trekt jaarlijks bijna 500.000 bezoekers naar zijn 7 zalen. Deze bioscoop behoort tot een van de grootste Vue-locaties.

Welke films draaien er in de bioscoop Alkmaar?

Welke films draaien er nu in de Vue bioscoop in Alkmaar? Dit zijn de top 5 films van juni 2023:

  1. Oppenheimer
  2. Mission Impossible
  3. Indiana Jones
  4. Barbie
  5. The Little Mermaid

Bekijk hier het volledige aanbod.

Voel je als een VIP in Vue

Vue Alkmaar is uitgerust met de nieuwste technologieën die zorgen voor een ongeëvenaarde kijkervaring. Met functies zoals Dolby ATMOS, XD-experience, VIP- en Deluxe-zitplaatsen, Horizon 3D, 4K-laserprojectie en nog veel meer, wordt het publiek ondergedompeld in een wereld vol filmisch genot.

Of je nu op zoek bent naar de nieuwste blockbusters of naar een intiemere filmbeleving, Vue Alkmaar heeft voor elk wat wils. Met zijn moderne faciliteiten, gevarieerde filmaanbod en gastvrije ambiance is Vue Alkmaar een uitstekende keuze voor elke filmliefhebber die een onvergetelijke avond wil beleven.

Adres Vue Alkmaar: Pettemerstraat 1, Alkmaar.


Zaal 10 Vue Alkmaar.

Wat draait er in het Filmhuis Alkmaar?

Welke films draaien er nu in het Filmhuis in Alkmaar? Dit zijn de top 5 films van juni 2023:

  1. Sisi & Ich
  2. Asteriod City
  3. Les Cyclades
  4. Quand Tu Seras Grand
  5. La Ragazza Del Futuro

Bekijk hier het volledige aanbod.

Over het Filmhuis Alkmaar

Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer alternatieve en artistieke filmervaring is het Filmhuis Alkmaar de perfecte bestemming. Het filmhuis is gespecialiseerd in het vertonen van arthousefilms, documentaires, klassiekers en internationale producties die buiten het reguliere commerciële circuit vallen. Het Filmhuis Alkmaar biedt een platform voor films die prikkelen, uitdagen en de kijker uitnodigen om buiten de gebaande paden te treden. Met een gevarieerd en zorgvuldig samengesteld programma weet het Filmhuis Alkmaar haar bezoekers te verrassen en te inspireren. Naast reguliere filmvertoningen organiseert het filmhuis ook speciale evenementen, zoals lezingen, discussieavonden en festivals, waardoor het een ontmoetingsplek wordt voor filmliefhebbers en cinefielen in de regio.

Adres Filmhuis Alkmaar: Pettemerstraat 3, Alkmaar.


De gezellige foyer in het Filmhuis Alkmaar.

Dus, of je nu kiest voor het moderne comfort en de veelzijdigheid van Vue Bioscoop of de artistieke en alternatieve sfeer van Filmhuis Alkmaar, één ding is zeker: filmfans in Alkmaar hebben een overvloed aan keuzes als het gaat om het beleven van film op zijn best. Grijp je popcorn, ontspan en laat je onderdompelen in de magische wereld van de cinema in Alkmaar.

Zaal 10 Vue Alkmaar