De 8 beste kappers in Alkmaar: hier vind je ze!

Nieuws
Salon Bosman in Alkmaar
Salon Bosman in Alkmaar (Foto: Janneke Schrey/Instagram Salon Bosman Alkmaar)

ALKMAAR - Het vinden van de perfecte kapper kan een uitdaging zijn. Of je nu op zoek bent naar een trendy knipbeurt, een nieuwe haarkleur of gewoon een goede ouderwetse knipbeurt, Alkmaar heeft een overvloed aan kappers waaruit je kunt kiezen. Daarom hebben we de stad doorgespit en een lijst samengesteld van 8 kappers in Alkmaar, die bekend staan om hun uitstekende service, professionele stylisten en tevreden klanten.

Beste kapper van Alkmaar 2023

In dit artikel hebben we het over de volgende kapsalons in Alkmaar:

  • Green and Gorgeous
  • Twiggy&James
  • De Barbier
  • Figaro Kappers
  • So Roza
  • Haar Atelier Alkmaar
  • Bosman Alkmaar
  • Kinki Kappers

Green and Gorgeous

Deze kapsalon heeft een sterke focus op duurzaamheid, met speciale aandacht voor recycling en zero waste. Ze streven ernaar om al het afval op een verantwoorde manier te scheiden. Denk hierbij aan het scheiden van plastic, glas, papier, gft en zelfs het haar van de klanten. Ook de haarproducten die zij gebruiken dragen bij aan duurzaamheid. Ze worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en afkomstig van biodynamische landbouw.


Het team van Green and Gorgeous - Instagram Green and Gorgeous

Twiggy & James

Twiggy & James is inmiddels een begrip in Alkmaar en staat bekend om hun haarkleuringen zoals ‘Balayage’ en ‘faceframing’. De styling producten die zij gebruiken zijn van EVO HAIR omdat de producten voornamelijk VEGAN zijn. Daarnaast zijn de producten vrij van sulfaten, parabenen, propylene glycol en gluten. Inmiddels hebben ze twee filialen in de stad.


De gevel op de Mient - Instagram Twiggy & James

De Barbier

Stoer, vintage en met een vleugje ruigheid. Deze drie woorden vatten perfect de sfeer en het interieur van Barbier samen. Patrick Krook, met meer dan 20 jaar ervaring, leidt deze bijzondere zaak waar traditioneel vakmanschap hoog in het vaandel staat. Het interieur is werkelijk uniek in deze salon, met flessen Jack Daniels en een robuuste motor die bij de ingang geparkeerd staat. Het is overduidelijk dat dit een zaak is door mannen, voor mannen.


De Barbier - Instagram De Barbier

Figaro Kappers

Wat maakt Figaro Kappers zo uniek? Niet alleen bestaan ze al sinds 1930, maar ze hebben ook hun authentieke charme weten te behouden. Bij hen neem je plaats op een bijna 100 jaar oude kappersstoel, en de rest van de salon is grotendeels onveranderd sinds de opening in de jaren 30. Als je echt een nostalgische kapperservaring wilt beleven, moet je absoluut een afspraak maken bij Figaro Kappers. Zodra je de salon binnenstapt, waan je je terug in de tijd. Je vindt er een ouderwetse wandtelefoon, authentieke scheerkwasten en producten van De Vergulde Hand, een scheermerk met een geschiedenis van meer dan 460 jaar.


Figaro Kappers - Instagram Figaro Kappers

So Roza

De kappers van So Roza zijn bijzonder vaardig in het verven, knippen en aanbrengen van haarverlengingen. Eigenaresse Roza en haar team geven altijd advies op basis van de conditie van je haar en hoofdhuid, om ervoor te zorgen dat elke behandeling je haar niet beschadigt. Wat deze kapsalon extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de Jean Paul Mynè Keratin Plus Gold-behandeling te ondergaan. Deze behandeling is permanent en transformeert krullend, pluizig en breekbaar haar in steil, glad en pluisvrij haar.


So Roza - Instagram So Roza

Haar Atelier Alkmaar

Waar kun je in Alkmaar terecht voor een mooie natuurlijke kleur? Bij Haar Atelier Alkmaar vind je specialisaties in onder meer lang haar, balayages, highlights en het knippen van krullen. Eigenaresse Marloes werkt uitsluitend met duurzame en biologische topmerken die zorgvuldig geselecteerde plantaardige ingrediënten bevatten, zonder schadelijke effecten voor jou of het milieu. 


Marloes Otjes - Marije Smak Photography

Salon Bosman

Dit familiebedrijf begon in 1971 en ze zijn nu de tweede generatie die salon Bosman tot een succes heeft gemaakt. Het team heeft expertise op het gebied van kleur, kapsels en make-up. De kapsalon werkt met hoogwaardige verzorgings- en kleurproducten. Hun inspiratie halen ze niet alleen uit binnen- en buitenland, maar ook uit kunst, fotografie, tijdschriften en hotels.


The Colorzone - Instagram Bosman Alkmaar

Kinki Kappers

In het hart van Alkmaar vind je Kinki Kappers, een trendy en innovatieve kapsalon die bekend staat om zijn gedurfde en creatieve benadering van het kappersvak. Met een passie voor het creëren van unieke en opvallende kapsels, is Kinki Kappers dé plek waar individuele expressie tot leven komt. Kinki Kappers Alkmaar biedt een onderscheidende ervaring voor iedereen die op zoek is naar iets bijzonders.


Kleurrijke creatie bij Kinki Alkmaar - Instagram Kinki Kappers Alkmaar