Luisterlijn Alkmaar zoekt hulp

Nieuws
Steeds meer mensen bellen naar de Luisterlijn.
Steeds meer mensen bellen naar de Luisterlijn. (Foto: Adobe Stock)

ALKMAAR - Maar liefst meer dan 2 miljoen volwassen mensen in Nederland krijgen zorg en ondersteuning. Dit kan zwaar zijn en veel vergen van vrienden en familie, maar ook van vrijwilligers die je niet kent. Er bellen steeds meer mensen naar Luisterlijn die tijdelijk ondersteuning zoeken omdat mantelzorg hen zwaar valt. Daarom zijn er dringend nieuwe luisterhelden nodig die een anoniem luisterend oor willen bieden aan hun medemens.

Elke dag en nacht voeren de vrijwilligers van de Luisterlijn ruim 1000 gesprekken met onbekenden. Met mensen die steun nodig hebben. Met mensen die een luisterend oor zoeken voor hun eenzaamheid, pijn, verdriet of zorgen. Gevoelens die soms juist naar boven komen als het buiten donker is en de dagen kort zijn. Een vrijwilliger luistert, denkt mee en zoekt eventueel mee naar oplossingen. In veel gevallen helpt een luisterend oor iemand al verder en is er geen professionele hulp nodig. Ook is de Luisterlijn vaak een aanvulling op de (professionele) hulp die iemand al krijgt.

De Luisterlijn locatie Alkmaar is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die mee willen doen aan de training. Daarin leren ze gespreks- en luistervaardigheden om een luisterend oor te kunnen bieden via telefoon en chat. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk.