Deze 10 BN’ers komen uit Alkmaar

Nieuws
Twan van Steenhoven (Big2) is onderdeel van het rapduo The Opposites.
Twan van Steenhoven (Big2) is onderdeel van het rapduo The Opposites. (Foto: Mexx van der Lieuw / REGIO12MEDIA.NL)

ALKMAAR - In Alkmaar zijn tal van Bekende Nederlanders opgegroeid en geboren. Maar welke BN’ers komen er allemaal uit Alkmaar? Hieronder vind je 10 BN’ers die uit Alkmaar komen!

Bekende Nederlanders uit Alkmaar

Deze 10 BN’ers komen uit Alkmaar:

  • Sophie Hilbrand
  • Jan Roos
  • Angela Groothuizen
  • Twan van Steenhoven (Big2)
  • Tess Milne
  • Arno Vermeulen
  • Irene Moors
  • Gijs Staverman
  • Koen Verweij
  • Frits Wester

1. Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand, geboren in Alkmaar en opgegroeid in Bergen, is een gerenommeerde Nederlandse presentatrice en programmamaker. Ze heeft haar sporen verdiend in de Nederlandse media en staat bekend om haar scherpe interviewstijl en innemende persoonlijkheid. Sinds begin 2024 presenteert ze het programma Sophie & Jeroen, samen met Jeroen Pauw, waarin ze actuele onderwerpen bespreken en interessante gasten ontvangen. Hilbrand blijft een prominent figuur in de Nederlandse televisiewereld.


2. Jan Roos

Jan Roos, geboren in Alkmaar, is een bekende Nederlandse journalist en voormalig politicus. Hij staat bekend om zijn scherpe tong en onconventionele aanpak. Sinds 2020 presenteert hij samen met Dennis Schouten het YouTube-programma RoddelPraat, waarin ze roddels en nieuwtjes uit de showbizz bespreken. Roos blijft een opvallende figuur in de Nederlandse mediawereld, geliefd om zijn directe en controversiële benadering van onderwerpen.

3. Angela Groothuizen

Angela Groothuizen, geboren in Alkmaar, is een iconische Nederlandse zangeres, presentatrice en theatermaakster. Ze brak door als lid van de populaire meidengroep Dolly Dots en bouwde daarna een succesvolle solocarrière op. Als presentatrice heeft ze diverse programma’s gepresenteerd, waaronder "The Voice of Holland". Groothuizen staat bekend om haar warme persoonlijkheid en veelzijdigheid, en blijft een geliefde en invloedrijke figuur in de Nederlandse entertainmentindustrie.

4. Twan van Steenhoven (Big2)

Twan van Steenhoven, beter bekend als Big2, is een Nederlandse rapper, producer en lid van het succesvolle rapduo The Opposites. Geboren in Alkmaar en opgegroeid in Heiloo, heeft hij met zijn muzikale talent een grote impact gehad op de Nederlandse hiphopscene. Samen met Willem de Bruin (Willy) vormde hij The Opposites, bekend om hits als Sukkel voor de liefde en Slapeloze nachten. Big2 blijft een invloedrijke figuur binnen de Nederlandse muziekindustrie.

5. Tess Milne

Tess Milne, geboren en getogen in Alkmaar, is een bekende Nederlandse presentatrice en model. Ze vergaarde bekendheid als presentatrice van diverse televisieprogramma’s op zenders als SBS6, Veronica en RTL 5. Daarnaast heeft ze als model samengewerkt met verschillende bekende merken en magazines. Met haar charme en professionaliteit heeft Milne een prominente positie verworven in de Nederlandse entertainmentwereld en blijft ze geliefd bij een breed publiek.

6. Arno Vermeulen

Arno Vermeulen, geboren in Alkmaar, is een vooraanstaande Nederlandse sportjournalist en voetbalcommentator. Hij staat bekend om zijn scherpe analyses en uitgebreide kennis van het voetbal. Vermeulen is vooral bekend van zijn werk voor de NOS, waar hij regelmatig optreedt als commentator tijdens voetbalwedstrijden en verslag doet van belangrijke sportevenementen. Met zijn passie voor sport en zijn heldere commentaar heeft hij een grote invloed gehad op de Nederlandse sportjournalistiek.

7. Irene Moors

Irene Moors, geboren en getogen in Alkmaar, is een iconische Nederlandse presentatrice, actrice en zangeres. Ze vergaarde landelijke bekendheid als presentatrice van populaire televisieprogramma’s zoals Telekids, Life & Cooking en de TV Kantine. Moors staat bekend om haar enthousiasme, humor en veelzijdigheid op het scherm. Met haar charme en talent blijft Irene Moors geliefd bij het Nederlandse publiek.

8. Gijs Staverman

Gijs Staverman, geboren en getogen in Alkmaar, is een bekende Nederlandse radio-dj en presentator. Hij begon zijn carrière bij piratenzenders voordat hij doorbrak bij landelijke zenders als Radio 3FM en Radio 2. Staverman staat bekend om zijn levendige persoonlijkheid en vlotte presentatiestijl. Hij heeft verschillende radioprogramma’s gepresenteerd en is ook regelmatig te zien op televisie, waar hij vaak fungeert als gastheer voor diverse programma’s en evenementen.

9. Koen Verweij

Koen Verweij, afkomstig uit Alkmaar, is een gerenommeerde Nederlandse schaatser die bekend staat om zijn uitzonderlijke prestaties op het ijs. Hij heeft deelgenomen aan meerdere Olympische Spelen en behaalde verschillende medailles op wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. Verweij staat bekend om zijn doorzettingsvermogen en competitieve geest, en hij blijft een prominent figuur in de internationale schaatswereld. Naast zijn sportieve carrière is hij ook actief als ondernemer en mediafiguur.

10. Frits Wester

Frits Wester, geboren in Veenendaal maar opgegroeid in Alkmaar, is een bekend gezicht in de Nederlandse politieke journalistiek. Met een carrière die zich uitstrekt over decennia, heeft Wester zijn stempel gedrukt als politiek commentator en verslaggever. Hij was jarenlang werkzaam bij RTL Nieuws als politiek verslaggever en commentator, waar hij bekend stond om zijn scherpe analyses en heldere verslaggeving van politieke ontwikkelingen. Wester blijft een prominente stem in het Nederlandse medialandschap.