Jubileumjaar Dirk de Wit Mode barstensvol ambitie en prijzen

Partnerbijdrage
Nick en Tom de Wit.
Nick en Tom de Wit. (Foto: Ed van de Pol)

BOVENKARSPEL - Dirk de Wit Mode. Je hoeft alleen maar de naam te noemen en je denkt meteen aan drie dingen: prachtige kleding, topservice én een fraai onderkomen in Bovenkarspel. Dirk de Wit Mode bestaat dit jaar maar liefst 75 jaar en dat wordt gevierd met schitterende prijzen. Het familiebedrijf pakt dit jubileumjaar groots uit, want de winkel staat ook nog eens aan de vooravond van een enorme verbouwing en uitbreiding. 

Tom en NIck de Wit zijn neven van elkaar en staan samen aan het roer van Dirk de Wit. (Foto: Ed van de Pol)

Nick en Tom de Wit zijn neven van elkaar en staan samen aan het roer van hét toonaangevende familiebedrijf dat al 75 jaar bezoekers uit alle windstreken verleidt tot een bezoekje aan Bovenkarspel. “We zijn voor een kledingwinkel een groot bedrijf met 85 medewerkers, maar we weten ons juist te onderscheiden met veel aandacht voor onze klanten. In dat persoonlijke zit onze kracht”, zegt Nick. Tom vult aan: “We zijn een familiebedrijf en die sfeer zie je terug bij onze medewerkers. Die werken hier met plezier, voelen zich met het bedrijf en elkaar verbonden. De gemiddelde dienstverbandlengte is maar liefst zeven jaar. We zorgen voor goede trainingen en als we iets te vieren hebben, doen we dat met z’n allen. Iedereen is betrokken en wil zijn best doen. Dat merken onze klanten. Die komen dan ook vaak terug en worden bekende gezichten in onze winkel.”

Gigantisch prijzenpakket 

Het jubileumjaar is eind februari begonnen met de nieuwe collectie van het voorjaarsseizoen. Een mooi moment om uit te pakken met een gigantisch prijzenpakket. Wie nu naar de winkel komt, maakt kans op fraaie prijzen met een gezamenlijke waarde van 50.000 euro. Win bijvoorbeeld een van de weekendjes weg, 75 modecheques of 75 dinerbonnen. Of beleef een topzomer met een van de 75 barbecuepakketten. Wie nog groter droomt gaat voor een van de hoofdprijzen. Wat dacht je van 3 modecheques ter waarde van 1000 euro, 2 Phatfour e-bikes of een jaar lang gratis rijden in een Fiat 500!


Volop aandacht voor klanten bij Dirk de Wit Mode. (Foto: Ed van de Pol)

Verbouwing

Hoewel corona voor menig ondernemer enorme gevolgen had en heeft, hield Dirk de Wit Mode zich staande tijdens de crisis. Nick: “We zijn een gezond bedrijf en hebben een bank die achter ons staat. Daarnaast hebben we een goede relatie met onze leveranciers. En hoewel we de omzet tijdens de lockdowns zagen dalen, werd die vaak later weer goedgemaakt door klanten die massaal gingen shoppen zodra het weer mocht. We leerden als bedrijf steeds beter omgaan met nieuwe maatregelen en eigenlijk zijn we dat snelle schakelen wel gewend, want we staan nooit stil. Ook nu hebben we weer grootste plannen. Wie onze winkel nu al groot vindt, nodig ik vooral uit om volgend jaar februari het eindresultaat te bekijken. We hebben het naastgelegen pand en grond gekocht om iets nieuws neer te zetten. Hierdoor breidt onze huidige winkel uit van 2000 naar 3500 vierkante meter. Als de vergunning binnen is, start deze enorme verbouwing begin april. In het nieuwe deel komt ondersteunende horeca. Dan kun je voor, tijdens of na het shoppen genieten van een kop koffie, soepje of een lekkere lunch. Dit wilden we heel graag aan onze winkel toevoegen, want shoppen bij Dirk de Wit Mode moet vooral een feestje zijn. Door de uitbreiding hebben we straks 24 nieuwe medewerkers nodig om het team te versterken, van verkoopmedewerkers tot horecaspecialisten.”


Tom en Nick de Wit. (Foto: Ed van de Pol)

Nieuwe merken

De uitgebreide winkel biedt straks ook ruimte om de collectie uit te breiden met mooie, nieuwe merken. Zo worden onder meer de merken Genti, Drykorn, Replay, Armani Exchange en Profuomo toegevoegd. De damescollectie breidt onder meer uit met Liu Jo, Expresso, Pom (van Katja Schuurmans) en Caroline Biss. Ook komen er twee serieuze schoenenafdelingen. Wie even bij moet komen van zó veel shopgeweld kan straks op adem komen met een heerlijk kopje koffie, verse smoothie of een overheerlijk gebakje in een de vernieuwde koffie-corner. Zelfs aan de kleintjes is gedacht, want voor de kinderen is er een ‘kids-place’. Zo wordt shoppen bij Dirk de Wit Mode nóg leuker en is het familiebedrijf klaar voor de toekomst. 

Dirk de Wit Mode is te vinden aan Hoofdstraat 224 in Bovenkarspel. Meer informatie of inspiratie nodig? Kijk dan snel op www.dirkdewitmode.nl