De 7 beste sportscholen in Alkmaar op een rij!

Sport
Welke sportscholen raden wij aan in Alkmaar? Lees snel verder!
Welke sportscholen raden wij aan in Alkmaar? Lees snel verder! (Foto: Pexels)

ALKMAAR - Wil je je lijf klaarstomen voor de zomer? Alvast wat kilo’s kwijtraken om die er vervolgens in december tijdens de feestdagen weer aan te eten? Of vind je het gewoon fijn het hele jaar door fit te blijven? Dan wil je vast weten: waar zitten de beste sportscholen van Alkmaar? Onze tips delen we in dit artikel!

Beste sportschool Alkmaar

Maar waar kun je naar de sportschool in Alkmaar? Op basis van onze eigen ervaringen en Google Reviews (4,5 ster of hoger) zijn dit wat ons betreft de beste sportscholen van Alkmaar:

  • Sportinstituut Tom van der Kolk Alkmaar
  • Healthcenter Hoornse Vaart Alkmaar
  • TREE11 Alkmaar
  • M Sports Alkmaar
  • Fit4lady Alkmaar
  • CrossFit Alkmaar
  • Team Victrix Alkmaar

Tekst gaat door onder de foto

sportschool alkmaar sporten sportscholen in alkmaar beste
Wat is jouw favoriete sportschool in Alkmaar? - Beeld: Pexels

1. Sportinstituut Tom van der Kolk Alkmaar

Tom van der Kolk is een gezellige en professionele sportschool in Alkmaar die niet voor niets een hoge beoordeling krijgt van ruim 150 sportievelingen. De welbekende Afvalrace is een groot succes, evenals de fijne persoonlijke begeleiding die het instituut (waarvoor je ook in de vestiging in Broek op Langedijk terechtkunt) biedt aan haar sporters.

2. Healthcenter Hoornse Vaart Alkmaar

Healthcenter Hoornse Vaart is een wat kleinere, maar daardoor volgens ons en vele anderen fijne sportschool in Alkmaar, met gemoedelijke sfeer en persoonlijke begeleiding door professionals. Ook de ruimten en apparatuur worden netjes onderhouden en er is een zwembad, geschikt voor jong en oud. Mét golfslagbad. Zeker een aanrader als je houdt van relaxt sporten dus!

3. TREE11 Alkmaar

‘Bij Tree11 word je met open armen ontvangen door leuke, professionele trainers, een sportschool uniek in zijn soort’ luidt een van de lovende reviews van deze sportschool in Alkmaar. Hou je van een persoonlijke benadering, sporten met resultaat en allerlei soorten sporten op één locatie (inclusief fysiotherapie en voedingsbegeleiding)? Dan ben je bij TREE11 op de juiste plek.

4. M Sports Alkmaar

Wil je op topniveau getraind worden door ervaren kickboksers? Dan is M Sports in Alkmaar the place to be. Of je nu jong, oud, man of vrouw bent: je zult je er direct op je gemak voelen en de begeleiding krijgen die je wenst. Gauw uitproberen dus!

5. Fit4lady Alkmaar

Sport je liever alleen met andere vrouwen? Dan raden we je Fit4lady aan. De persoonlijke begeleiding is er goed, als sporter krijg je er veel persoonlijke aandacht. En de sfeer? Je voelt je er direct thuis, waardoor je waarschijnlijk net wat vaker de bank af zult komen om naar de sportschool in Alkmaar te gaan!

6. Crossfit Alkmaar

Crossfit Alkmaar is een aanrader volgens velen. De sfeer is goed, begeleiding zoals je die verwacht en of je nu beginner bent, een middelmatig sporter of zo fanatiek dat je elke dag wel een uurtje traint: iedereen is welkom! Enne, bij Crosfit Alkmaar wordt er ook regelmatig een gezellig evenement georganiseerd. Hoe leuk is dat?

7. Team Victrix Alkmaar

Team Victrix in Alkmaar is een goede sportschool met veel persoonlijke begeleiding. Natuurlijk kun je volledig individueel sporten, maar er zijn genoeg sportinstructeurs die je kunnen helpen met persoonlijke training en begeleiding. Er is een breed aanbod, met onder andere ook massages, online coaching, voeding en diëtetiek.

Goedkoopste sportschool Alkmaar

Op zoek naar een goedkope sportschool in Alkmaar? Healthcenter Hoornse Vaart in Alkmaar is een goedkope optie. Je kunt hier onbeperkt fitnessen vanaf €25,- per maand.

Waarom is sporten belangrijk?

Door te sporten voelen we ons dus steeds lekkerder in ons vel, zowel mentaal als fysiek. Sportschoolmanager Kevin vertelde al eerder: “Tijdens het sporten maak je endorfine aan: het welbekende gelukshormoon. Daarom is sporten een uitlaatklep, je voelt je mentaal beter.” Daarnaast kan sporten volgens de expert bijvoorbeeld diabetes type 2 of hart- en vaatziekten voorkomen.

Regelmatig bewegen is belangrijk, zeker als je fysieke klachten hebt. Kevin: “Wist je dat je buikspieren verzwakken als je veel zit? Daar kun je rugklachten aan overhouden. Daarom is het belangrijk om regelmatig te bewegen – zeker als je een kantoorbaan hebt.” Waar moeten we dan aan denken? ‘Traplopen, opstaan en weer zitten, even stretchen en wat jumping jacks’ is zijn advies. 

Sport helpt overigens óók bij het doen groeien van je zelfvertrouwen. “Veel mensen zijn onzeker. Als je lichaam er beter uitziet, krijgt je zelfvertrouwen ook een boost.” Need we say more?