Tien jaar Alkmaar City Run

Sport
De Alkmaar City Run viert zijn tienjarig bestaan.
De Alkmaar City Run viert zijn tienjarig bestaan. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De binnenstad van Alkmaar is woensdagavond 8 mei weer gevuld met 11.000 hardlopers die meedoen aan de Alkmaar City Run. Het Run & Swing evenement is dit jaar weer populair en was vroegtijdig uitverkocht. Ruim twee maanden voor de start van deze tienjarige  jubileumeditie waren de startbewijzen al uitverkocht.

Tijdens en na afloop blijft het met Swinging Night én The After Run Party in de Grote Kerk nog lang gezellig in het centrum van Alkmaar.  Alle bewoners langs het parcours door de binnenstad, Emmakwartier, Burgemeesterkwartier en Stadhouderskwartier worden opgeroepen om de lopers een warm welkom te heten. Versier de straat met verjaardagslingers, lichtjes en moedig de 11.000 hardlopers aan of hang de vlag uit. Op www.alkmaarcityrun.nl/bewoners staan de doorkomsttijden van de straten.

Verkeersmaatregelen 

Door het evenement is langs het parcours, vanaf 19.00 uur, een aantal kortdurende verkeersmaatregelen van kracht in het belang van de veiligheid van alle weggebruikers. Kijk voor de verkeersmaatregelen op www.alkmaarcityrun.nl/bereikbaarheid.