Jubileumconcert Big Band met Cor Bakker

Uitgaan
Alkmaarse Big Band in actie.
Alkmaarse Big Band in actie. (Foto: Alkmaarse Big Band)

ALKMAAR - De bekende pianist Cor Bakker speelt zaterdag 15 juni mee met tijdens het jubileumconcert van de Alkmaarse Big Band. Het muzikale gezelschap bestaat maar liefst zestig jaar. Het concert begint om 20.15 uur in Theater de Vest.

Onder leiding van jazztrompettist, Gerard Kleijn, verzorgt het jazzorkest een optreden met als thema ‘Let’s jubilee 60 years’. Het repertoire dat tijdens het concert ten gehore wordt gebracht, is een bloemlezing uit het rijke repertoire van het jubilerende orkest. Swing, blues, latin en ballades zijn de muziekstijlen die Alkmaarse Big Band over het voetlicht brengt. Ook wordt er aandacht besteed aan het ‘American Songbook’. Vocale gasten zoals zangeres Dieke van Hoften en orkestlid Jan Pereboom verlenden deze avond hun medewerking. 

Cor Bakker studeerde in 1984 cum laude af aan het conservatorium, gevolgd door een studie in Los Angeles bij de beroemde componist/pianist Clare Fischer. Tot op de dag van vandaag is deze oud-docent Cor’s grootste muzikale inspirator. Na zijn studie begeleidt Cor Bakker nagenoeg alle artiesten die Nederland rijk is. Hij is vervolgens zelf enkele jaren hoofdvakdocent geweest aan het conservatorium Utrecht en was maar liefst 11 jaar lang de vaste pianist van het Metropole Orkest. Hij krijgt zelfs z’n eigen radio- en tv-programma’s, zoals ‘De Keuze van Cor’ en ‘Cor op pad’ bij RTV Noord Holland. 

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterdevest.nl of verkrijgbaar aan de zaal.