Fietsmaatjes Alphen a/d Rijn nu ook actief in Aarlanderveen

Algemeen
De stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft haar zesde duofiets in gebruik genomen.
De stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft haar zesde duofiets in gebruik genomen. (Foto: Diana Boerefijn )

De stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft zaterdag 29 mei haar zesde duofiets in gebruik genomen en overhandigd aan een groep vrijwilligers in Aarlanderveen. Hiermee is Aarlanderveen nu eveneens aangesloten bij Fietsmaatjes.

Aarlanderveen- Dankzij fondsenwerving heeft Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn onlangs zeven nieuwe duofietsen kunnen bestellen, waarvan de eerste nu in Aarlanderveen geplaatst is. Als één van de kleinere kernen in de gemeente Alphen aan den Rijn heeft Aarlanderveen ervoor gekozen om geen volledige eigen Fietsmaatjes organisatie op te gaan zetten, maar aan te sluiten bij de stichting in Alphen.

Twintig vrijwilligers

Inmiddels staat in Aarlanderveen een groep van zo’n twintig vrijwilligers en gasten in de startblokken om samen met een maatje te gaan genieten van gezellige fietstochten op een duofiets.

Wethouders

Wethouders Gert-Jan Schotanus en Han de Jager stapten zaterdag zelf op de nieuwe duofiets om deze te brengen naar Aarlanderveen. Bij de muziektent werden de fietssleutels overhandigd aan Yvonne Rodenburg, samen met Thécla Ammerlaan initiatiefnemer om fietsmaatjes naar Aarlanderveen te halen. Daarna kregen de vrijwilligers in Aarlanderveen een uitleg over het gebruik van de fiets en de stalling. Daarmee werd de start van Fietsmaatjes in Aarlanderveen officieel ingeluid.

Mensen koppelen

Fietsmaatjes koppelt mensen die door omstandigheden niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen, aan een vrijwilliger zodat er gezamenlijke fietstochten gemaakt kunnen worden. De fietsen zijn uitgerust met een tussenscherm waardoor iedereen coronaproof op pad kan.

Bevlogen Alphenaren

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is een initiatief van een aantal bevlogen Alphenaren, die graag fietsen en ook voor een ander willen klaarstaan. Wie meer wil weten over Fietsmaatjes of zich wil aanmelden als gast of vrijwilliger kan een kijkje nemen op de website

https://fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl .

Contact bestuur

Wie belangstelling heeft om Fietsmaatjes financieel te ondersteunen kan contact opnemen met het bestuur via info@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.