Halloweendisco in De Hoorn

Algemeen
Kinderen kunnen bijna griezelen in het zwembad.
Kinderen kunnen bijna griezelen in het zwembad. (Foto: Archief)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Thermen2 houdt vrijdagavond 28 oktober van 18.30 uur tot 21.30 uur voor de jeugd (circa 12 tot 16 jaar) een extra griezelige Halloween discoavond in zwembad De Hoorn.


“Natuurlijk zijn er allerlei griezelige figuren in de gangen, baden en kleedkamers. Ergens vind je een echt spookhok. Maar, overal kun je een heks, spook of een andere griezel tegenkomen. In het bloedrode recreatiebad vind je de meeste Halloween-figuren. Er is een kerkhof met een heleboel geraamten, spinnen en een doodskist”, stelt De Thermen2

Volgens DeThermen2 kun je het evenement compleet maken met een arrangement. “Het arrangement bestaat uit entree en een spooky menu: curly fries, mummy frikandel (evt. kaassoufflé voor vegetariërs, etc.) en groene heksen limonade. Er wordt gegeten van 17.30 tot 18.30 uur, daarna kun je lekker gaan zwemmen. Dit arrangement heeft maar beperkt plek.”

Een normaal entree kaartje kost € 8,50 en een combi deal kost € 15,- deze kun je online of aan de kassa in beide zwembaden kopen. Een A-diploma is verplicht.

In de Verenigde Staten maakte het feest vooral opgang in de tweede helft van de 19de eeuw, toen grote groepen Ierse en Schotse immigranten het land binnenkwamen. In de VS dook in deze tijd de bekende jack-o’-lantern op, een uitgeholde pompoen die op een gezicht lijkt. Wereldwijd is dit wellicht het bekendste symbool van Halloween.