Jubileummusical Water en Vuur in Parkvilla

Cultuur
Water en Vuur komt naar Parkvilla.
Water en Vuur komt naar Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

Jubileummusical Water en Vuur in Parkvilla

ALPHEN - De nieuwe musical Water en Vuur is vrijdag 7 oktober te zien in Parkvilla. De voorstelling is speciaal geschreven voor het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie. Een enthousiaste groep spelers danst, zingt en speelt dit waargebeurde verhaal.

De 21-jarige prins Willem III moet tijdens het Rampjaar 1672 ons land verdedigen tegen het oprukkende Franse leger. In Bodegraven verschuilt hij zich achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren.

Ondertussen wordt een Limburgse soldaat, Mitchell Vreeswijk, verliefd op een boerenmeisje, Myrthe Zenneveld. Beide spelers komen uit Alphen. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet.

Wanneer Franse troepen aan het einde van het Rampjaar de bevroren waterlinie oversteken, worden Zwammerdam en Bodegraven met de grond gelijk gemaakt. Kolonel Pain et Vin wordt hiervoor verantwoordelijk gesteld en onthoofd in het centrum van Alphen.

De voorstelling is geschreven en geregisseerd door waterliniekenner Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden componeerde hier prachtige muziek bij.

Kijk voor alle speeldata op www.musicalwaterenvuur.nl.