Haaspop uitgebreid: ‘er is voor ieder wat wils’

Cultuur
De editie van vorig jaar was een groot succes.
De editie van vorig jaar was een groot succes. (Foto: Aangeleverd Laura van Ooi)

BOSKOOP – Zeg je Pasen, dan zeg je in Boskoop Haaspop. In de Boskoopse polder, tussen weilanden en kwekerijen, is het dan drie dagen festival. De editie 2023 is uitgebreid met tenten voor verschillende muziekstijlen: elke avond mainstage, boerenrock en skihut. Op 7, 8 en 9 april geldt: voor ieder wat wils.

Organisator Ronald Dufais wil elk jaar verrassen, vandaar dat er deze keer maar liefst drie tenten zijn. Per avond kunnen 2500 mensen terecht. Tips van de organisator? “Vrijdag 7 april is Night of the Tribute, dan luister je op de mainstage naar muziek van Queen, AC/DC, Deep Purple en Foo Fighters. Op 8 april is Hard2Get een aanrader, een opzwepende band met vijf jongens.” Boerenrock, ook zoiets. “Alle grote boerenrockbands van Nederland staan met Pasen in Boskoop”, zegt Dufais grinnikend. “Denk aan Bökkers, Høken met de Heinoos, WC Experience en Mooi Wark. Ook onze eigen Boskoopse band Brock is erbij. Wie van skihut houdt, kan ook zijn hart ophalen. Drie avonden op rij zetten feestdj’s en live-acts de boel op stelten.” 

Piekfijn

Op zondag 9 april staat ook Q Music The Party op het programma. Het festivalterrein aan de Wijkdijk in Boskoop wordt piekfijn aangekleed. De organisator belooft palmbomen, bars, foodtrucks én cocktailbar. “Op vrijdag gaat het terrein open om 19.00 uur, op zaterdag en zondag om 17.00 uur. Genoeg tijd voor een hapje en een drankje.”