Marcel Overdevest en dochter Renske.in de slagerij.
Marcel Overdevest en dochter Renske.in de slagerij. Foto: Slagerij de Valk

‘Slagersvak zit in mijn genen’

Nieuws

In de rubriek ‘Het lokale gezicht van…’ leren we ondernemers uit onze regio van een andere kant kennen. In deze aflevering: Marcel Overdevest van Slagerij De Valk in Alphen.

Morvenna Goudkade

ALPHEN – Hij komt uit een echte slagersfamilie. Marcel Overdevest (54) groeide op met het slagersvak. “Mijn opa was slager, vier ooms waren slager. Ik heb de liefde voor het slagersvak meegekregen van kleins af aan. Dus ik ben ook de slagersopleiding gaan doen. Het slagersvak zit in mijn genen.” Zelf heeft hij ook zijn passie doorgegeven, want een van zijn dochters, Renske (20), werkt ook in de zaak. 

Volgend jaar viert zijn Slagerij de Valk, gevestigd aan het Goudenregenplantsoen in Alphen, het 30-jarig jubileum. De ondernemer is trots op zijn bedrijf en op de medewerkers.

“Wij zijn een kwaliteitsslagerij voor de hele regio. Onze klanten komen uit Alphen, maar ook uit Langeraar, Zoetermeer, Katwijk, IJmuiden, overal vandaan. Klanten van verder weg komen om de paar weken langs, dan pakken we alles netjes in zodat ze het vlees kunnen bewaren. Mensen komen graag bij ons, horen we altijd, We maken een praatje en luisteren naar onze klanten. Het jubileum gaat we uiteraard ook vieren met de klanten.”

Met de kerst op komst, is het alle hens aan dek in de slagerij. Zeker nu de avondlockdown wordt verlengd, gaan veel mensen thuis aan de slag met lekker eten, weet Overdevest. “Klanten zijn al volop boodschappen aan het doen. We zien dat mensen kiezen voor thuisgemak en voor kwaliteit”, zegt de slager. “De barbecue staat tegenwoordig het hele jaar aan. Ook met kerst. Slow cooking is populair, net als stoer vlees.”

Wat we zoal eten? “Met de kerst zien we dat het wel wat luxer mag, zoals ribeye, tomahawk en diamanthaas. Maar ook het traditionele vlees is populair: draadjesvlees, stoofvlees, riblapjes, sukadelapjes.”

Na de kerst is hij een weekje vrij, dan is de slagerij gesloten. “In mijn vrije tijd wandel ik veel met mijn hond Lilo. Ze is zeven jaar. We hebben haar uit een nestje van een boerderij. Het is een Jack Russell, we zijn dikke maatjes.” Wat hij nog meer graag doet? ‘’Ik speel graag golf en in de zomer gaan we er met de camper op uit, heel Europa door. Dan doen we nu al zo’n vijftien jaar. Ook vind ik het leuk om tijd met vrienden door te brengen.”

Marcel is zeer tevreden, zegt hij. “Zoals het nu gaat met de slagerij, daar ben ik heel blij mee. We hebben een trouwe klantenkring en ook nieuwe klanten ontdekken onze winkel.” Privé loopt het ook lekker: “Gezond blijven en van elkaar genieten, dat is het belangrijkst. Het hoeft niet allemaal in luxe te zitten om tevreden te zijn. Als ik mijn gezin en familie om me heen heb, dan voel ik me rijk.”

Ook als ondernemer in deze rubriek? Neem contact op met alphensnieuwsblad@rodi.nl.

Met hond Lilo: 'Wij zijn dikke maatjes'.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Alphense krasse knar André Vrees doet nog mee aan EK’s en WK’s Sport 8 aug, 18:45
Afbeelding
Speldjes voor julilerende vrijwilligers Nieuws 8 aug, 18:39
Afbeelding
‘Samen houden we het in Boskoop schoon’ Nieuws 8 aug, 18:27
Afbeelding
Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit Nieuws 8 aug, 16:53
Afbeelding
Eremetaal Hoogendoorn in twee rondes Sport 8 aug, 16:29
Afbeelding
Alphense Summercamp staat op het programma Cultuur 8 aug, 16:15
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 8 aug, 15:13
Afbeelding
Extreme droogte houdt aan: ‘Vinger aan de pols’ Nieuws 8 aug, 14:12
Afbeelding
Duizenden bezoekers bij touwtrekken en familiedag Trekkertrek in Koudekerk Nieuws 8 aug, 09:18
Afbeelding
Willemien Rouwhorst is vrijwilliger bij SamenhuiS: ‘Hier mag alles er zijn’ Nieuws 5 aug, 13:54
Afbeelding
KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht Nieuws 5 aug, 13:35
Afbeelding
Nick & Simon te zien in Castellum Cultuur 5 aug, 11:00
Afbeelding
Van den Dool en Juffermans tonen hun werken Cultuur 5 aug, 10:44
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief