Kopers Nieuw Rein fase 2.
Kopers Nieuw Rein fase 2. (Foto: Aangeleverd)

Start bouw van Nieuw Rein fase 2

Nieuws

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK – De eerste paal van de woningen van Nieuw Rein fase 2 in Hazerswoude-Rijndijk is eind augustus geslagen. Woensdag 21 september vierde VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, dit bijzondere moment samen met de kopers, Habeko wonen en andere betrokkenen op de bouwplaats. Fase 2 van Nieuw Rein bestaat uit 42 koopwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 15 sociale huurwoningen.

Het was volgens VOF Rijndijk 86 afgelopen woensdag een gezellige drukte op de bouwplaats van Nieuw Rein. Ruim 100 mensen waren aanwezig en vierden het feestje mee. Na een speech van Gerard Bac namens VOF Rijndijk 86 richtten Chantal Strang, Manager Klant en Woning van Habeko wonen, zich tot de aanwezigen. Vervolgens werd er samen met alle aanwezigen met een glaasje bubbels geproost op een succesvolle bouw. “Het feestelijke moment eindigde met een gezellige borrel waar kopers uitgebreid de tijd hadden om hun toekomstige buren te ontmoeten. De kinderen werden vermaakt met goocheltrucs en ballonnenkunst”, aldus VOF Rijndijk 86.

Over Nieuw Rein

Nieuw Rein fase 2 bestaat uit 42 koopwoningen, verdeeld in 19 herenhuizen, 14 twee-onder-een-kapwoningen en 9 eengezinswoning. In deze fase komen ook 15 sociale huurwoningen en 10 vrije sector huurwoningen. De architectuur is statig en heeft een rijke detaillering. “De woningen hebben een prachtige ligging, allemaal met direct zicht op de Oude Rijn of in de nabijheid daarvan. Centraal in dit deel van Nieuw Rein komt een mooi aangelegde groenstrook wat een plek is om te spelen, wandelen, relaxen en op uit te kijken.”

In de waterrijke woonwijk komen in totaal 102 woningen, die in twee fases door Heembouw Wonen worden gebouwd. De woningtypen variëren van twee-onder-een-kapwoningen tot een vrijstaande woning, herenhuizen en eengezinswoningen. “Zichtlijnen vanuit de hele wijk naar de Oude Rijn, veranda’s in het straatbeeld, een haventje en veel groen; dát is wat Nieuw Rein karakteriseert.”

De bouw van fase 1 is in volle gang en het haventje is al gereed. De oplevering van de eerste woningen van Nieuw Rein staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023. Voor meer informatie ga je naar: www.nieuwrein.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Nu anderhalf uur parkeren zonder betalen in Alphen Nieuws 6 dec, 08:54
Afbeelding
Tip: de lekkerste oliebollen van Alphen aan den Rijn 2022 vind je hier! Algemeen 5 dec, 16:29
Afbeelding
Netwerkborrel met nominaties: wie maakt kans op VOAward? Nieuws 5 dec, 15:35
Afbeelding
Midwinter Fair in het Archeon Cultuur 5 dec, 14:34
Afbeelding
Dolfijnen op Curaçao moeten Jayden meer zelfvertrouwen geven Nieuws 5 dec, 13:38
Afbeelding
Carbidschieten tijdens de jaarwisseling Nieuws 5 dec, 11:41
Afbeelding
Opknapbeurt speelplekken Nieuwkoop gereed Nieuws 5 dec, 11:09
Afbeelding
Beter fris op de Nieuwkoopse winterbraderie dan de hitte op de zomerse editie Nieuws 5 dec, 10:56
Afbeelding
Volgende stap aanpak bodemdaling in drie polders in Kaag en Braassem Nieuws 5 dec, 09:56
Afbeelding
‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren uit het Groene Hart Nieuws 5 dec, 08:55
Afbeelding
Grote Clubactie: opbrengst bijna 13 miljoen euro Nieuws 1 dec, 11:41
Afbeelding
Kerstmarkt voor goed doel in Ter Aar Nieuws 1 dec, 10:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief