Veel zelfgemaakte cadeau-artikelen bij Mosa & More: vlnr Marjolein Koster, Rachelle Smits, David, Benjamin Smits en Yvonne Zandvliet.
Veel zelfgemaakte cadeau-artikelen bij Mosa & More: vlnr Marjolein Koster, Rachelle Smits, David, Benjamin Smits en Yvonne Zandvliet. (Foto: Morvenna Goudkade)

Lokaal shoppen centraal op Warm Winter Market

Nieuws

ALPHEN - Van schoencadeautjes tot kerstballen en van huisdecoratie tot feestkleding! Op zaterdag 26 november was van alles te koop tijdens de Warm Winter Market op De Werf in Alphen. Lokale creatieve ondernemers boden daar hun vaak zelfgemaakte producten aan, met de feestdagen als thema. En dat past precies in de campagne ‘Kopen doe je in de winkel’.

Morvenna Goudkade 

Ondernemersvereniging VOA deelde onlangs de campagne. Daarbij wordt aan Sint gevraagd waarom hij niet bij Zalando, Wehkamp of bol.com shopt? Omdat de lokale middenstand de intocht en de feestverlichting betaalt, luidt het antwoord van de goedheiligman. “En niet bol.com.”

De op De Werf gevestigde ondernemers hebben een eigen verkoopruimte in de grote voormalige fabriekshallen. Dat is anders bij de deelnemers aan de Warm Winter Market. Zij hebben doorgaans geen fysieke winkel, maar meestal wel een webshop. En cadeautjes kopen bij een lokale webwinkel is natuurlijk ook prima, zegt Petra Burgmeijer van VOA. 

‘Wel een uitdaging om de kerstballen te bedrukken’

Bij Mosa & More uit Alphen hebben ze de hele dag flink aanloop. Eigenaresse Marjolein Koster staat samen met Yvonne Zandvliet met een stand op de wintermarkt. Mosa & More bestaat sinds vijf jaar en heeft een webshop. Op de markt verkopen Koster en Zandvliet tal van artikelen die leuk zijn voor de decembermaand en de wintertijd: minilantaarns, kleine insectenhotels, vogelhuisjes, houten kerstboompjes: alles versierd met mozaïek, glas fusion of epoxy. “We zijn als hobby begonnen en maken nog steeds wat we zelf ook leuk vinden”, vertelt Koster. De familie Smits uit Alphen komt een kijkje nemen bij haar stand. Ouders Benjamin en Rachelle zijn er met zoontje David (5). “Een vriendin van mij heeft hier een winkel in vintagekleding”, vertelt Rachelle. Benjamin heeft twee mooie jassen gekocht. De kleine David is ook blij: “Ik mag vanavond weer mijn schoen zetten!”

Bij Studio Lente snuffelt Helga van Ekris uit Boskoop tussen de kledingrekken met tweehandskleding. Van Ekris bekijkt een feestelijke top met pailletten. “Ik mix en match graag mijn kleding, hoef niet alles nieuw. Het is leuk om je eigen stijl te creëren met kleding die bij je past, er je eigen draai aan te geven.” Mariska van der Haven (25), eigenaresse van Studio Lente, is organisator van de Warm Winter Market, samen met Melanie Huisman die op De Werf is gevestigd met haar Faith Lifeline. “Ik ben niet ontevreden over de opkomst”, zegt Van der Haven. Ze ontvangt nog steeds veel mensen die onbekend zijn met De Werf. “Mensen die voor het eerst hier komen. Het geeft maar aan dat we vooral door moeten gaan met onze themamarkten.” Dat vindt ook de Alphense familie Schuiling een goed idee. Vader Willem Schuiling (48) en dochter Nouk (16) hebben net een rondje gelopen over de markt. “Waarom we hier zijn? We waren nieuwsgierig”, zegt Willem. Hij is een keer eerder op De Werf geweest, Nouk nog nooit. “Ik vind dit ook leuk om met mijn vriendinnen naar toe te gaan”, zegt de 16-jarige.

Behalve kleding, interieurspullen en decoratie zijn er ook veel sieraden, accessoires en cadeautjes. Zoals bij Faith Lifeline, waar bedrukte kerstballen een eyecatcher zijn. Melanie Huisman (31) werkt graag met positieve teksten en woorden. “Het was wel een uitdaging om de kerstballen te bedrukken”, zegt Huisman. “Ik wil ze natuurlijk niet pletten, haha. Ik heb ze nu bedrukt met een mini hittepers. Eerst een ontwerp maken, dan materiaal snijden, weghalen wat je niet wilt zien en als laatste letter voor letter met de hand op de ballen smelten. Ik heb ze bedrukt met ‘Joy’ en ‘Blessed Christmas’ en ik wens iedereen een gezegende kerst toe met geloof, hoop en liefde.”

Afbeelding
'Veldrijden vind ik het allerleukst, dat staat op één' Nieuws 6 feb, 12:26
Afbeelding
Inzameling Voedselbank: 'Bijna iedereen doneert' Nieuws 6 feb, 12:18
Afbeelding
Ode aan Dire Straits in Theater Castellum Cultuur 6 feb, 11:18
Afbeelding
Poëtische Valentijnswandeling maken in het centrum van Alphen Cultuur 6 feb, 11:06
Afbeelding
Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla Cultuur 6 feb, 10:48
Afbeelding
Spullen krijgen nieuw leven in Hazerswoude Nieuws 3 feb, 15:03
Afbeelding
Nieuwe woningen in de gemeente Nieuwkoop Politiek 3 feb, 13:20
Afbeelding
Betere bescherming voor molenbiotopen voor alle molens in Alphen Politiek 3 feb, 08:06
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
'Het recept voor een goed huwelijk? Drink regelmatig samen een borreltje' Nieuws 2 feb, 09:00
Afbeelding
Gratis proefles voor hartpatiënten Cultuur 1 feb, 16:12
Afbeelding
Samenwerking door slimme energiesystemen Politiek 1 feb, 12:01
Afbeelding
Nieuwe routes 20 van Alphen Sport 1 feb, 11:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.