Alphense tafeltennisvereniging flink gedupeerd door vuurwerkvandalisme

Nieuws
Er is behoorlijke brandschade bij de tafeltennisvereniging.
Er is behoorlijke brandschade bij de tafeltennisvereniging. (Foto: Aangeleverd Tafeltennisvereniging ATTC)

ALPHEN - Als gevolg van een door vuurwerk vandalisme ontstane brand tijdens de jaarwisseling kan tafeltennisvereniging ATTC de komende maand geen trainingen verzorgen en competitiewedstrijden spelen in de gymzaal aan het Marsdiep. De clubruimte van ATTC is er helaas nog veel erger aan toe en kan de komende maanden niet worden gebruikt. Deze ruimte moet vrijwel volledig opnieuw worden ingericht. Dat meldt de club.

“De brandweer was er gelukkig heel snel bij, anders waren de gevolgen niet te overzien geweest. De schade is niet beperkt tot de clubruimte. Experts hebben vastgesteld dat er ook in de gymzaal en kleedkamers rookschade is (roet). De gevolgschade is dan ook voor zowel de gemeente Alphen als ATTC niet misselijk”, stelt de vereniging in een persbericht.

Voorzitter van ATTC René Honig: “Het is vreselijk triest, maar we zijn een vitale club dus ook dit komen we met hulp van onze leden wel weer te boven. Gelukkig betreft het alleen maar materiele schade.”

Hij vervolgt: “We willen graag zo spoedig mogelijk weer een balletje slaan. Op dit moment zijn we in overleg met de gemeente om te kijken of we tijdelijk gebruik kunnen maken van een andere sportzaal.”

Treurig

Wethouder sport Gert-Jan Schotanus laat namens de gemeente weten mee te leven met de tafeltennisvereniging. “We konden dit jaar oud en nieuw weer echt vieren. Dat hebben we ook gedaan samen met elkaar. Heel treurig is het dan dat er mensen zijn die het niet kunnen laten om eigendom van anderen te vernielen. Dit kost de tafeltennisvereniging en onze gemeenschap veel geld en het ontneemt voor een langere periode sportplezier voor de leden van de vereniging. Het is misschien goed daar over na te denken als je denkt dat je iets leuks of iets stoers van plan bent te doen! En wees sportief, als je het vuurwerk hebt gegooid, meld je dan bij ons.”

‘Wie helpt ons uit de brand?’

Bijeenkomst

De geplande nieuwjaarsbijeenkomst van ATTC kan gelukkig elders worden gehouden. Korfbalvereniging Tempo stelt haar nieuwe clubhuis hiervoor ter beschikking. “Fantastisch dat ze dit doen!”, aldus de club.

De clubruimte is grotendeels door leden van ATTC gebouwd en ingericht. “Helaas krijgen we lang niet alles vergoed door de verzekering. We zijn dan ook op zoek naar lokale partijen die iets voor ons zouden kunnen betekenen. Wie helpt ons uit de brand?”

Onrustig

De jaarwisseling in Alphen verliep onrustig. In het ‘Rooie Dorp’ is de ME bekogeld met zwaar vuurwerk. In de wijk was tijdens de jaarwisseling een schutting gesloopt en er was een vuur gesticht. Teamchef John Niemeijer van de politie Alphen sprak zich op Twitter eerder uit over de jaarwisseling. “Het blijft bizar te zien hoeveel risico collega’s en andere hulpverleners lopen of zelfs gewond raken tijdens een “viering” van een jaarwisseling. Gelukkig konden alle collega’s van de politie Alphen aan den Rijn na hun dienst ongeschonden naar huis.”

Nog meer schade.