Eerste Padel toernooi bij Sunset Padel in Alphen aan den Rijn

Nieuws
Padel in Alphen
Padel in Alphen (Foto: Hans Willering)

Padel is een van de snelst groeiende sporten in Nederland en wordt steeds populairder. Afgelopen maandag, tweede paasdag, werd op de banen van Sunset Padel het eerste padeltoernooi in Alphen georganiseerd.

Door Hans Willering

Het was een groots opgezet evenement met veel spelers en een grote opkomst aan toeschouwers. De banen, gevestigd op de het terrein van de Alphense korfbalvereniging “Tempo” werden op die dag, 10 april officieel in gebruik genomen. De opening werd verricht door wethouder Gert-Jan Schotanus.

Padel is een combinatie van tennis en squash

Thijs Bezemer, eigenaar van Sunset Beach Bar aan de Zegerplas, en Sylvia Bonitti, zijn eigenaren van de Sunset Padel banen. Thijs licht toe: “Het idee kwam van een vriend van mij, Eric Sarelse. Eerst was ik niet zo enthousiast, maar toen ik twee jaar geleden op vakantie was in Spanje, daar is de sport heel populair, zelf ging spelen, was ik gelijk verliefd op de sport. Samen met Eric werd ik geïnspireerd om ook in Alphen padelbanen aan te leggen. Na best wat tegenslagen is het uiteindelijk gelukt. Eric heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de banen.” .Thijs vervolgt: “ Helaas heeft Eric de verdere ontwikkeling en opening nooit kunnen meemaken. Hij overleed vorig jaar aan een ernstige ziekte.” Het is niet toevallig dat de opening van de banen juist op zijn verjaardag plaatsvond.

Padel is een combinatie van tennis en squash. De baan is kleiner dan een tennisbaan en omgeven door wanden aan de zij- en achterkanten die gebruikt mogen worden om de bal over het net te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld de bal tegen de achterwand slaan en als de bal over het net gaat, blijft de bal in spel en moet de tegenstander de bal terugslaan. De puntentelling is precies zoals in tennis.

De sport is aantrekkelijk voor iedereen

Sam Vijhuizen is coach/trainer bij Sunset Padel. Hij heeft een algemene sportopleiding gevolgd en geeft lessen. Sam: “Padel is een veelzijdige sport. Het is niet moeilijk om te spelen, maar vraagt toch veel tactiek en spelinzicht. Doordat het spel laagdrempelig is, is het aantrekkelijk voor nieuwe spelers. Toch kun je steeds verder groeien en een hoger niveau bereiken.” Sam vindt het leuk om coach te zijn. “ik geef graag les en probeer mensen te inspireren om de sport ook te gaan doen. De meesten die ik voor het eerst les geef zijn zo enthousiast dat ze direct een racket kopen”

Een van de deelnemers aan het toernooi was Thijs van Moorselaar. Hij is zeer sportief ingesteld en doet ook aan hockey en zaalvoetbal. Hij is enthousiast over padel: “Het is makkelijk om in te stappen en je wordt snel beter. Het is ook een sociale sport, je speelt altijd met zijn vieren. Conditioneel is het geen zware sport, je kunt het goed volhouden, het is niet te vergelijken met squash. Daarom is de sport aantrekkelijk voor alle leeftijden. Veel tennissers die willen stoppen met tennis vinden padel een aantrekkelijk alternatief.”

Het toernooi werd gewonnen door Tjerk Sels en Thimo Kleijn. Het was mooi zonnig weer toen het toernooi begon, maar begon daarna te regenen. Maar het spel ging door. Voor meer informatie zie www.sunsetpadel.nl.