Activiteiten Wijkcentrum Swaenswijk

Nieuws
Er zijn weer verschillende activiteiten in Wijkcentrum Swaenswijk
Er zijn weer verschillende activiteiten in Wijkcentrum Swaenswijk (Foto: Aangeleverd)

ALPHEN- Maandag 4 september, aanvang 14.00 uur is er een Themabijeenkomst over De Oude Hollandse Waterlinie door theatermaker Michiel van de Burgt in Wijkcentrum Swaenswijk.

Tijdens het Rampjaar 1672 werd het machtige Franse leger tegengehouden door de Oude Hollandse Waterlinie. Het hoofdkwartier van Prins Willem III lag tussen Bodegraven en Zwammerdam, omringd door een groot legerkamp. Vanuit binnen en buitenland trok men naar het hoofdkwartier om met de Prins te spreken, vanuit hier ondernam men de belangrijke Slag om Woerden en hier trokken Franse troepen de bevroren waterlinie over. De dorpen Zwammerdam en Bodegraven zouden volledig in de as worden gelegd. Het jaar erop zou het hoofdkwartier in Alphen aan den Rijn liggen. Theatermaker Michiel van de Burgt verdiepte zich in de verhalenen vertelde hier onder andere over in het NTR programma Andere Tijden. Aan de hand van vele afbeeldingen en enkele historische voorwerpen zal hij u hier alles over vertellen. Entree € 5,00 incl. 2x koffie/thee. Meer informatie op www.hoofdkwartier1672.nl.

Ook dit seizoen is er weer BINGO in Wijkcentrum Swaenswijk. De eerste is op woensdag 6 september. De Bingo begint om 14.00 uur. Het belooft weer een gezellige middag te worden. Er zijn mooie prijzen te winnen. Kom dat zien en speel mee! De entree is 6 euro inclusief twee gratis consumpties. Er worden 6 rondes gespeeld onder de enthousiaste leiding van Cees van Leeuwen. De volgende data voor de Bingo zijn: woensdagmiddag 6 september, 11 oktober, 29 november en 20 december. Noteer deze data en neem anderen mee! NIEUW: SWINGO woensdagmiddag 1 november. Een interactieve muzikale BINGO!

Ingang Wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b. Meer info: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.

Afbeelding