Proef van één jaar met Mobiele Milieustraat in Benthuizen

Nieuws
Voor de duur van één jaar start de gemeente Alphen aan den Rijn een proef met een Mobiele Milieustraat in Benthuizen.
Voor de duur van één jaar start de gemeente Alphen aan den Rijn een proef met een Mobiele Milieustraat in Benthuizen. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

BENTHUIZEN - Voor de duur van één jaar start de gemeente Alphen aan den Rijn een proef met een Mobiele Milieustraat in Benthuizen. Inwoners kunnen er klein grof huishoudelijk afval inleveren, waaronder kleine elektrische apparaten, speelgoed, verfresten en batterijen. Tijdens de proefperiode wordt er een enquête gehouden onder de inwoners van Benthuizen.

Bij de Mobiele Milieustraat kunnen inwoners terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Dit zijn spullen die op het Ecopark thuishoren, maar nu vaak nog bij het restafval belanden. 

“Met de inzet van de Mobiele Milieustraat hebben de inwoners van Benthuizen een inleverpunt dichterbij en hopen we dat er zo meer waardevolle grondstoffen ingeleverd worden”, aldus de gemeente Alphen. “U heeft geen afvalpas nodig bij de Mobiele Milieustraat.”

Kennis

De Mobiele Milieustraat is te vinden op het parkeerterrein naast de Dr. Albert Schweitzerlaan 2 in Benthuizen. De Mobiele Milieustraat staat er elke tweede vrijdag van de maand van 9.00 tot 15.30 uur. De eerste keer was afgelopen vrijdag, op 10 mei, en de laatste keer is op 11 april 2025: in totaal twaalf keer. “Zo doen we voldoende kennis op over de inzet van de Mobiele Milieustraat en uw ervaringen met deze extra dienstverlening.”

Boodschappentas

Inwoners kunnen er klein grof huishoudelijk afval inleveren, zoals elektrische tandenborstels en andere kleine elektrische apparaten, fotolijstjes, speelgoed, (koeken)pannen, verfresten en batterijen. “Als richtlijn kunt u aanhouden dat het per bezoek gaat om kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval die passen in een boodschappentas”, stelt de gemeente.

Wat inwoners niet kunnen brengen zijn afval en grondstoffen die aan huis of in de wijk weggegooid kunnen worden. “Ook grotere spullen en materialen kunt u niet inleveren bij de Mobiele Milieustraat. Groot grof huishoudelijk afval kunt u inleveren bij het Ecopark of tegen betaling laten ophalen door de gemeente.”

Meer informatie over het ophalen van groot grof afval is te vinden op de website van de gemeente: www.alphenaandenrijn.nl. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de gemeente via: gemeente@alphenaandenrijn.nl of via telefoonnummer 140172. “Tijdens de proefperiode houden we ook een enquête onder de inwoners van Benthuizen. Dit doen we in overleg met het Dorpsoverleg.”