Padel bloeit: Sportcentrum midden Boskoop opent ‘nieuwe’ indoorlocatie

Sport
De gloednieuwe padelbanen liggen er goed bij. Er komen ook toernooien.
De gloednieuwe padelbanen liggen er goed bij. Er komen ook toernooien. (Foto: Roy de Brouwer)

BOSKOOP - In Boskoop is de afgelopen weken hard gewerkt om de tennishal in het sportcentrum, gevestigd aan de Sportlaan 1, om te bouwen van vijf indoortennisbanen naar een zogeheten hybride sporthal met drie indoortennisbanen en 4 hagel nieuwe padelbanen. “Na afloop van het winterseizoen zijn we direct begonnen met de verbouwing”, vertelt eigenaar Roy de Brouwer.

Bart van der Spek

De nieuwe racketrage padel is ontstaan in Acapulco in Mexico. Een zakenman had thuis niet genoeg ruimte voor een tennisbaan en bedacht een alternatief. Via Spanje bereikte de sport ook de rest van de wereld. Inmiddels kent de sport wereldwijd zo’n 12 miljoen beoefenaars. In Spanje is het zelfs de tweede sport na voetbal. Padel is een combinatie van tennis en squash: de puntentelling is hetzelfde als tennis, maar de baan is kleiner, de rackets eveneens en er wordt in een glazen kooi gestreden. Bovendien speel je de sport altijd met twee duo’s. In Nederland is de racketsport ook groeiende. “Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en mede daarom is het zo leuk deze sport aan te kunnen bieden in de regio”, vertelt De Brouwer. 

Ontdekken

Zelf is hij de sport ook aan te ontdekken. “De sport is ontzettend leuk. Het is hartstikke verslavend. Ik heb eerst getennist, maar door een schouderblessure en omdat ik een jong gezin heb, is dat wat minder geworden. Ik kan zonder problemen padellen.”

In 2020 voor de lockdown heeft De Brouwer al contact gehad met de investeerders om de plannen van een hybride sportcentrum te realiseren. “Helaas kon dat destijds geen doorgang vinden door de gevolgen van corona.. Gelukkig zijn de investeerders trouw gebleven aan het plan en hebben ze in oktober van 2021 besloten de plannen tot uitvoering te brengen.” Trots op het resultaat is volgens De Brouwer wat zacht uitgedrukt. Eerder apetrots, zegt hij overtuigend. “Samen met Rekre Sports, dé Padelbanenbouwer van de Benelux, hebben we binnen zeer korte tijd wat fantastisch neergezet.”  

‘Padel is hartstikke verslavend’

De zomerperiode wil De Brouwer samen met zijn medewerkers gebruiken om te wennen aan de nieuwe situatie om vervolgens vanaf september te knallen. Ze gaan deze tijd gebruiken om te kijken wat ze gedurende het jaar aan kunnen bieden qua competities voor zowel tennis als padel (intern en via de KNLTB), bedrijfsactiviteiten en diverse kleine en grote evenementen.

Uitbreiding

Evenementen zoals het ‘Gezelligste Kersttoernooi uit de regio’ en het welbekende Telermaat Open Boomkwekerij Tennistoernooi keren zeker weer terug op de agenda. Deze evenementen worden uitgebreid met padel. “Wij gaan er alles aan doen om de padellers van de regio en eventueel daarbuiten dezelfde gezellige sfeer, sportiviteit en ontspanning te bieden die de tennissers al meer dan 20 jaar van ons gewend zijn.”

Voor meer informatie en het reserveren van banen: www.middenboskoop.nl.

Het sportcentrum.