Kerstmarkten in en rond Alphen aan den Rijn 2023: hier vind je ze!

Uitgaan
Waar zijn de kerstmarkten in en rond Alphen aan den Rijn?
Waar zijn de kerstmarkten in en rond Alphen aan den Rijn? (Foto: Louise Lamaire)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is bijna kerst en de koudere dagen komen er weer aan. Dat betekent naast warme chocolademelk, knusse familiedagen en cadeautjes nog iets leuks: de kerstmarkten gaan open! Maar waar kun je naar een kerstmarkt in Alphen aan den Rijn en omgeving? In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje.

Kerstmarkten in Alphen aan den Rijn 2023

In Alphen aan den Rijn zijn genoeg kerstmarkten, shows en fairs waar je heen kunt in de weken voor kerst. Bekijk ze hieronder!

Kerstmarkt Volkstuindersvereniging Ridderspoor

De kerstmarkt in Alphen aan den Rijn vindt plaats op zaterdag 9 december 2023 van 11.00 tot 15.00 uur bij Volkstuindersvereniging Ridderspoor. Het adres van hun kerstmarkt is Ridderbuurt 22A, Alphen aan den Rijn. Op deze kerstmarkt in Alphen aan den Rijn kun je terecht voor onder andere kerstartikelen, kaarsen, haakspullen, keramiek, chocolade en paling. Ook zijn er lekkere natuurlijk hapjes, drankjes en live muziek. Kom gezellig langs!

Midwinter Fair Archeon

De Midwinter Fair in Archeon op 9 en 10 december 2023, met het thema ‘De Zeven Zeeën’, belooft een betoverend evenement te zijn. Van 10.00 tot 21.00 uur (zaterdag) en 10.00 tot 18.00 uur (zondag) kun je genieten van live optredens, workshops, activiteiten, en diverse stands verspreid over het park. Vergeet niet je kaartje te bemachtigen voor deze sfeervolle midwintermarkt vol unieke waren en authentieke gerechten. Een geweldige ervaring om de feestdagen te omarmen. Bezoek de Midwinter Fair website voor meer details, line-up en standhouders.

Kerstshow Tuincentrum De Bosrand

Vanaf zaterdag 14 oktober kom je bij Tuincentrum De Bosrand terecht in een betoverende kerstwereld. Het tuincentrum is omgetoverd tot een magische kerstshow, waar je kunt genieten van prachtige kerstversieringen en sfeervolle decoraties. Laat je inspireren en betoveren door de feestelijke kerstsferen die hier te ontdekken zijn.

Kijk hier voor nog meer leukste kerstshows tuincentra 2023:

Kerstmarkt Leiden 2023

De Nostalgische Kerstmarkt in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht is een jaarlijkse traditie om naar uit te kijken. Gedurende 5 dagen kun je genieten van gezellige houten chalets vol kerstcadeautjes, smakelijke winterse lekkernijen van foodtrucks en een knus winterterras met warme chocolademelk en glühwein. Een sfeervolle kerstmarktervaring! Op deze dagen kun je naar de Nostalgische Kerstmarkt in Leiden:

  • Woensdag 13 december 2023: 12.00 - 21.00 uur
  • Donderdag 14 december 2023: 12.00 - 21.00 uur
  • Vrijdag 15 december 2023: 12.00 - 21.00 uur
  • Zaterdag 16 december 2023: 12.00 - 21.00 uur
  • Zondag 17 december 2023: 13.00 - 17.00 uur

Kerstmarkt Voorschoten 2023

Geniet van Italiaanse sferen op de Kerstmarkt Voorschoten op 8, 9 en 10 december 2023 in Kasteel Duivenvoorde. Dit evenement brengt Italië naar de winter met ‘Smaak van de Winter’. Ontdek Italiaanse mode, kookkunst, wijnen en unieke cadeaus in de betoverende tuinen van het kasteel. Een onvergetelijke voorproefje van de feestdagen!

Kerstmarkt Gouda 2023

Winterfair Gouda

Tijdens Gouda bij Kaarslicht op 15 december en de daaropvolgende dag, 16 december, verwelkomt de Goudse Sint-Jan iedereen op de gezellige Winterfair. Voor jong en oud biedt het evenement sfeer, gastvrijheid, winkelen bij diverse kramen, culinaire lekkernijen, muziekoptredens en bijzondere kerstbelevingen. Met je aankopen steun je goede doelen, waardoor de Winterfair meer is dan een kerstmarkt.

Warme Wintermarkt GOUDasfalt

Op 10 december van 11.00 tot 17.00 uur wordt de Warme Wintermarkt van GOUDasfalt een gezellige bijeenkomst vol unieke, lokale, handgemaakte en vintage schatten. Deze creatieve markt, gelegen aan de rand van Gouda, biedt niet alleen een overvloed aan cadeau-opties, maar ook winterse lekkernijen, lokaal bier, kerstmuziek en verwarmende vuurtjes. Bovendien kun je gebruikmaken van de kadoruilmuur om je minder geliefde Sinterklaascadeau te ruilen voor een leuk kerstgeschenk.