Buurtteammedewerkers delen koffie en informatie uit.
Buurtteammedewerkers delen koffie en informatie uit. (Foto: aangeleverd)

Eenjarig Buurtteam opent locatie Slotervaart

Algemeen

NIEUW-WEST - In heel Amsterdam staan Buurtteams klaar voor vragen en zorgen van bewoners. In elke buurt is een Buurtteam aanwezig. In Nieuw-West werd tijdens het eenjarig bestaan van de Buurtteams vorige week de locatie aan de Louwesweg 6 (in het voormalige Slotervaartziekenhuis) officieel geopend met een lunch voor betrokkenen, lovende woorden en een tuktuk met koffie, thee en lekkers voor alle bewoners.

Shirley Brandeis

Het feestje was dan wel op de locatie van het Buurtteam zelf, op de drie grote pleinen in Nieuw-West kwam de mobiele koffiebar, die ook thee en lekkers aan boord had, naar de bewoners toe. Om hen het eenjarige feestje mee te laten vieren, om de Buurtteammedewerkers te ontmoeten en om informatie te krijgen over het Buurtteam in eigen buurt. “Bij het Buurtteam kun je in je eigen buurt terecht voor vragen op het gebied van zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid,” legt Sylvia den Hollander, directeur-bestuurder Buurtteams in Nieuw-West, uit. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning bij administratie, als je huis vanwege een beperking moet worden aangepast, als je als mantelzorger ergens tegenaan loopt of als je moeite hebt met rondkomen.”

Samen oplossen

Veel mensen in Nieuw-West weten de Buurtteams al te vinden. Vragen over geld, huisvesting en de behoefte om anderen te ontmoeten zijn de meest voorkomende onderwerpen waarvoor mensen aankloppen. Met de Buurtteams, die op 1 april vorig jaar in Amsterdam zijn gestart, is het vinden van hulp en ondersteuning een stuk makkelijker geworden. De drempel is laag omdat het gratis is en er in elke buurt een team aanwezig is. Zo kent stadsdeel Nieuw-West twee teams op een locatie aan de De Tourton Bruynsstraat in Slotermeer, twee teams aan de Wolbrantskerkweg in Osdorp, één team in Buurthuis België in Nieuw Sloten en sinds kort één aan de Louwesweg in Slotervaart. Het is één loket voor veel vragen, waarbij het motto ‘samen oplossen’ is. 

Tekst loopt onder de foto door.


V.l.n.r. Emre Ünver, Sylvia den Hollander  en Hilde Reints tijdens de opening van de locatie Louwesweg. (Foto: Fariel Soeleiman)

Den Hollander: “We kijken samen met de bewoner wat er aan de hand is en wat er nodig is. En ook wat iemand zelf kan doen, hoe eventueel de directe omgeving kan helpen. Samen met het Buurtteam zoeken we wat bij iemand past. Het gaat er uiteindelijk om dat iemand zelf weer verder kan. Met een gesprek, persoonlijke ondersteuning voor wat langere tijd of door het bezoeken van een Buurtteamactiviteit zoals een weerbaarheidstraining voor vrouwen of het financieel café voor jongeren. Om maar wat te noemen.”

Trotse woorden

Tijdens de viering op donderdag 31 maart waren er trotse woorden van stadsdeelvoorzitter Emre Ünver, die samen met Hilde Reints, directeur Onderwijs, Jeugd, Zorg en Diversiteit van de gemeente, de locatie in Slotervaart opende met een knip door het lint. Allen benoemden de lage drempel, het ene loket waar alle Amsterdammers terechtkunnen met hun vragen en vooral wat er in een jaar tijd is neergezet door de hele stad. Maar de klus is nog niet geklaard. Den Hollander: “De komende jaren bouwen we verder aan steeds meer Buurtteams. Zo breiden we dit jaar in Nieuw-West uit van zes naar acht teams. Ook zullen we steeds vaker met spreekuren aanwezig zijn op locaties bij onze partners. Zo hopen we steeds meer mensen te bereiken!“

Buurtteam Amsterdam Nieuw-West is bereikbaar op 020 667 51 00. Zie voor meer informatie www.buurtteamamsterdam.nl/nieuwwest.

 

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam Algemeen 4 aug, 12:46
Afbeelding
C’mon C’mon draait bij Oxville Cinema Algemeen 4 aug, 09:51
Afbeelding
Amsterdam Open Golf niet alleen voor pensionado’s Algemeen 3 aug, 16:19
Afbeelding
Rana en Joud zijn vrijwilligers bij Cybersoek Algemeen 3 aug, 09:39
Afbeelding
Politietips voor het voorkomen van inbraak op vakantie Algemeen 2 aug, 11:15
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Amsterdam Sand Sculpture Festival vertelt mooie verhalen over de Oeverlanden Algemeen 2 aug, 07:49
Afbeelding
Tip voor dagje uit: Stoomgemaal Halfweg draait aankomend weekend onder stoom Algemeen 1 aug, 11:02
Afbeelding
Amsterdam is begonnen met vaccineren tegen apenpokken Algemeen 1 aug, 10:46
Afbeelding
Win tickets voor Strandfestival Zand! Algemeen 1 aug, 09:00
Afbeelding
Nieuwe Hemweg tijdelijk afgesloten Algemeen 30 jul, 11:31
Afbeelding
Winkelcentrum Nieuw-Sloten wordt vernieuwd Algemeen 29 jul, 13:22
Afbeelding
Jonge reporters van de Mediaclub Amsterdam Nieuw-West aan de slag Algemeen 29 jul, 10:52
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West

Op Rodi Amsterdam Nieuw-West volg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West. Rodi Amsterdam Nieuw-West informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam Nieuw-West

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam Nieuw-West in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief