Nieuw-West haalt tegels eruit en groen erin

Algemeen
Er kan op zoveel plekken in de stad groen worden geplant
Er kan op zoveel plekken in de stad groen worden geplant (Foto's: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Veel groen en minder tegels helpen de tuin en de stad koeler te houden. Ook zorgt het voor meer biodiversiteit en loopt in een groene tuin regenwater beter weg.

De gemeente Amsterdam organiseert in samenwerking met ww.rainproof.nl ook dit jaar de tegelservice. Op 13 juni, 12 september en 10 oktober 2022 haalt de gemeente tuintegels op. 

Aanmelden

Wie de tegels uit de tuin haalt om plaats te maken voor groen, kan zich melden via: www.rainproof.nl/tegelservice. Aanmelden kan tot uiterlijk 21.00 uur, voorafgaand aan de ophaaldag. Tegels mogen de de dag ervoor vanaf 16.00 uur tot de ophaaldag uiterlijk 07.30 uur op straat worden gezet.


En de tegels worden gratis opgehaald.

Ook zie geen tuin heeft kan meewerken aan een groenere stad. Door geveltuinen krijgt de straat een groener aanblik, het geeft verkoeling op hete dagen op hete dagen. Als er veel regen valt loopt dit makkelijker weg van de straat.

Aanvragen

Bij afdeling Zelfbeheer van stadsdeel Nieuw-west kan er eenvoudig het hele jaar een geveltuin worden via aanvragen via: www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/groene-stad/groene-buurt/geveltuin-aanvragen/.