Drie voorstellingen bij ZID Theater tijdens Nationaal Theaterweekend

Algemeen
Het Alfabet van Onzekere Tijden.
Het Alfabet van Onzekere Tijden. (Foto: aangeleverd))

NIEUW-WEST -  ZID Theater maakt niet alleen multidisciplinaire voorstellingen met heel diverse talenten, maar is ook een podium voor producties en van andere gelijkgestemde makers. Vandaar dat het theater meedoet met het Nationaal Theaterweekend en opent de deuren voor publiek op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 januari.

Er zijn verschillende voorstellingen te zien zoals op vrijdag 27 januari 20.00 uur de voorstelling Het Alfabet van Onzekere Tijden. Een ruwe, geestige en energieke voorstelling over het leven in tijden van crisis. Op zaterdag 28 januari 20.00 uur: voor Naïma Baraka met haar solovoorstelling Rebel, waarin een vrouwelijke kickbokser de verschillende kanten van zichzelf laat zien. Op zondag 29 januari 15.00 uur: voor de voorstelling NO FEAR, gemaakt en gespeeld door elf jonge performers met een vluchtverleden. Over het najagen van je dromen in een nieuw land.

Kunst en cultuur

ZID neemt deel aan dit grote landelijke evenement om de aandacht te vestigen op het feit dat het belangrijk is om juist hier, aan de rand van Amsterdam in de Kolenkitbuurt, artistieke producties aan te bieden. “Toegankelijke ruimtes voor kunst en cultuur, zoals in het gebouw Broedplaats Bouw, waarin we gevestigd zijn, zijn bruisende plekken waar iedereen welkom is aldus een woordvoerder. De multidisciplinaire voorstellingen van ZID zijn fysiek en associatief, met acteurs, dansers en muzikanten van verschillende culturele achtergronden en gender.

Diversiteit 

“Diversiteit zit in ons DNA, want ZID is een plek waar jonge kunstenaars en alle andere generaties die behoren tot een divers en internationaal klimaat, samenkomen. We willen graag dat mensen die ons nog niet kennen naar een van de voorstellingen komen, zodat ook zij kunnen ervaren wat onze makers, gasten en publiek vaak zeggen: ZID Theater zorgt ervoor dat ik me thuis voel.”

Ontmoeten

Rond elke voorstelling is er een randprogrammering en is er gelegenheid om de makers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Het ZID Theater is gevestigd aan de De Roos van Dekamaweg 1. Voor meer informatie: www.zidtheater.nl. Een kaartje kopen kan via: www.eventbrite.com/cc/nationaal-theaterweekend. 

ZID is een culturele organisatie, producent van het jaarlijkse internationale ExploreZ Festival en een podium in Amsterdam. ZID maakt multidisciplinaire voorstellingen door co-creatie van makers, improvisatie, fysieke training en storytelling. Regisseur Karolina Spaic en acteur/trainer Sebo Bakker leiden ZID vanuit de overtuiging dat kunst een afspiegeling moet zijn van de maatschappij en de wereld waarin we leven.

Dynamiek

Hun werk is diepgeworteld in de grootstedelijke dynamiek en transformeert actuele thema’s naar hedendaagse multidisciplinaire voorstellingen, gemaakt met een divers team met roots in verschillende landen en kunstdisciplines.

ZID opereert in Amsterdam, Nederland en internationaal en was te zien in veel Europese landen, maar ook in Afrika, Zuid-Amerika, de VS, Rusland en het Midden-Oosten. Voor haar werk heeft ZID verschillende prijzen ontvangen.

Karolina Spaic, directeur van ZID, werd in 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.