Februari actie: gratis iemand meenemen naar kunst & cultuur in Amsterdam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

AMSTERDAM - Inwoners van Amsterdam kunnen de hele maand februari naar film, muziek, theater en musea in eigen stad en gratis iemand meenemen. Bij aankoop van een kaartje, is het tweede kaartje gratis. En dat bij maar liefst zestig locaties. De actie is bedoeld om alle Amsterdammers te verrassen en aan te moedigen om bekende of onbekende culturele locaties in de stad te (her)ontdekken.

Zestig deelnemende instellingen, verspreid over de stad, zorgen samen voor een afwisselend aanbod. Niet alleen welbekende locaties, zoals Eye Filmmuseum, de Hermitage Amsterdam en de Kleine Komedie doen mee, ook minder bekende parels staan op de lijst. Ontdek musea, theatervoorstellingen, concerten of bekijk een blockbuster bij een van de filmlocaties.

Aanbod

‘Amsterdam heeft een geweldig aanbod van kunst en cultuur. Amsterdammers krijgen de kans om bijvoorbeeld iemand te trakteren op een middag in het museum. Of beleef samen met iemand een mooie avond bij dat ene theater dat nog op het verlanglijstje staat.

De actie is een cadeautje voor alle Amsterdammers. Om het bereik zo groot mogelijk en het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken, is het voordeel te verkrijgen via een fysiek voordeelboekje. Het gebruik is simpel. In het voordeelboekje zitten vouchers voor alle zestig culturele instellingen die meedoen aan deze actie. De voucher kan ingeleverd worden bij de locatie of er kunnen online tickets besteld worden. Op de achterkant van de voucher staan de specifieke voorwaarden, want sommige locaties doen mee met beperkt aanbod.

Voordeelboekjes

In totaal worden er meer dan 225.000 voordeelboekjes verspreid. Ze vallen deels eind januari bij bewoners op de mat en worden ook verspreid samen met de Uitkrant. Daarnaast liggen ze bij OBA’s, onderwijsinstellingen, buurthuizen en andere culturele instellingen. Natuurlijk is het voordeelboekje ook online te verkrijgen. Meer informatie over de actie en de voorwaarden is te vinden op: iamsterdam.nl/1plus1.

Drie bijzondere tips:

Verrassing in Nieuw-West: De wederopbouwarchitectuur en -kunst van Amsterdam. Maak kennis met het cultuurhistorisch erfgoed van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren aan de Sloterplas in het Van Eesteren Museum, met de hoogtepunten van de naoorlogse stedenbouw en architectuur in Amsterdam.

Verrassing in Amsterdam Noord: Experimentele kunst in een creatieve broedplaats Op de NDSM-werf in Noord gaan bezoekers op in de wereld van creatieven bij Treehouse NDSM. Word voor even onderdeel van de community en doe mee aan workshops en bezoek tentoonstellingen waar projectie, geluid, objecten en interactieve muren de rode draad vormen.

Verrassing in Zuidoost: blockbusters bekijken in de Bijlmerbios Bij het film(t)huis van Zuidoost draaien de meest recente films. Zak onderuit in de lekkere stoelen van de Bijlmerbios en geniet van de film.