De Staat van Indisch Zijn

Cultuur
Indisch Zwijgen.
Indisch Zwijgen. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt ‘De Staat van Indisch Zijn’ plaats bij Meervaart. We kennen allemaal wel iemand met Indische roots, of hebben in onze eigen familie een connectie met Indonesië – de archipel is nooit ver weg. Elke generatie kijkt weer anders naar haar geschiedenis en steeds meer Indische-Nederlanders geven aandacht aan het verleden. Ontdek hoe de jonge generatie hun erfenis vertaalt naar het heden in een tweedaags programma.

Op zaterdag verwelkomen we Max Pickkers met een spoken word performance. Daaropvolgend is de documentaire Indisch Zwijgen te zien, waarin we drie Indische jongeren van de derde generatie volgen die in hun eigen familiegeschiedenis duiken, in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. De avond sluiten we af met een concert van Faradays. Geniet van dromerige songs die je tegelijkertijd melancholisch en onoverwinnelijk laten voelen.

Op zondag is ‘Keturunan’ te ervaren, bestaande uit een fotoreportage, documentaire en dansvoorstelling. Het multidisciplinaire kunstproject gaat over de Molukse/Indische cultuur, de veelbewogen en complexe gedeelde geschiedenis met Nederland en hoe de pijn van voorgaande generaties doorsijpelt naar het hier en nu.

Voor meer informatie en kaarten, ga naar meervaart.nl/destaatvan.