Vijf vragen aan Tony Fernandes, vrijwilliger bij Bouwspeelplaats Het Landje

Nieuws
Tony Fernandes: “Ik heb echt het idee dat we de kinderen uit de wijken hier een goede tijd geven."
Tony Fernandes: “Ik heb echt het idee dat we de kinderen uit de wijken hier een goede tijd geven." (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Maatschappelijke organisaties en vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt en de stad. In stadsdeel Nieuw West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar er zijn er nooit genoeg. In de rubriek ‘5 vragen’ beantwoordt iemand uit Nieuw West vragen over zijn werk en wat de organisatie betekent voor de bewoners van Nieuw West. 

Wat is jouw naam en de naam van de stichting waar je vrijwilligerswerk doet?

 “Mijn naam is Tony Fernandes en ik doe vrijwilligerswerk voor Bouwspeelplaats Het Landje, dat onderdeel is van stichting Impuls Foundation.”

Wat doe je als vrijwilliger, wat zijn jouw taken?

 “Ik help op dinsdagen vooral met het onderhoud van de stallen van onze ponyclub. Uitmesten en dergelijke. Daarnaast doe ik ook andere onderhoudsklussen op de rest van het terrein en houd ik toezicht op het spelen van de kinderen. Misschien ga ik binnenkort ook een tweede dag helpen.”

Waarom ben je hier vrijwilligerswerk gaan doen?

“Ik deed mee met NLDoet in maart en werd vervolgens gevraagd of ik niet vast wilde komen. En ja, dat wilde ik graag. Ik was net met pensioen en wil graag in de tijd die ik nu heb me inzetten voor iets goeds.”

 Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk en bijzonder?

Ik heb echt het idee dat we de kinderen uit de wijken hier een goede tijd geven en we wellicht ook een verschil voor ze kunnen maken. Dat geeft een voldaan gevoel.”

 Wat betekent deze vrijwilligersorganisatie of dit initiatief voor de mensen in Nieuw West en in de buurt?

 “We proberen hier de kinderen een veilige plek te geven om vrijuit te spelen, liefst samen met andere kinderen, zonder al te veel dwingende ogen van ouders. Ze kunnen zich hier ontwikkelen. Door middel van workshops en evenementen proberen we ze vaardigheden te laten ontwikkelen en ervaringen mee te geven waar ze later in het leven nog iets aan hebben. En dat dan (buiten de ponyclub) allemaal kosteloos. En allemaal lekker buiten, waar in de stad kunnen kinderen nog veilig buiten spelen en ravotten?”

Over Stichting Impuls / Bouwspeelplaats Het Landje 

Als het gaat om opvang, opvoeding, ontwikkeling en participatie, vragen bewoners in de regio Amsterdam tegenwoordig om een buurtgerichte totaaloplossing. Hierop speelt Impuls in met een toegankelijk en compleet pakket van voorzieningen dat aansluit bij de ontwikkeling van kinderen en het leefpatroon van ouders. Dichtbij thuis en samen met andere partijen. Bij Impuls staat het kind centraal. Ze bieden kinderopvang, maar het aanbod is breder. Ze werken buurtgericht met talloze diensten en activiteiten. Stichting Impuls / Bouwspeelplaats Het Landje zoekt nog nieuwe vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kunnen ze hun doelstellingen niet bereiken. Voor iedereen geldt; iets doen voor een ander geeft een goed gevoel. 

Vrijwilligers verlichten de stad! 

Bekijk deze en andere vacatures op de vacaturebank van VCA ! Of bel, mail voor een persoonlijk gesprek In Nieuw West: 06-34030720 of nieuwwest@vca.nu.