Zwerfvuil prikken verplicht was 1 april grap

Nieuws
Wandelen met de hond combineren met zwerfvuil prikken, hoeft dus niet, maar alle hulp is welkom.
Wandelen met de hond combineren met zwerfvuil prikken, hoeft dus niet, maar alle hulp is welkom. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Het waren geen onthutste maar meer realistische reacties op de melding dat hondenbezitters voortaan tijdens het honden uitlaten ook zwerfafval moeten prikken. Vorige week meldde deze website een ‘nieuwe ontwikkeling’ over zwerfvuil in Amsterdam Nieuw-West.

Vuilnisoproer had samen met het stadsdeel deze 1-april grap bedacht. Op tweede paasdag zouden er ‘s ochtends gratis prikkers worden uitgedeeld. “Maar er is niemand geweest”, vertelt Jan van der Borden van Vuilnisoproer.

Reacties mild

Ook de reacties op Facebook waren mild. ‘Slim’ reageerde een lezer. En een volgende: “Zo ben ik ook begonnen, niet met een hond maar in coronatijd dat ik dacht wel iets nuttigs te kunnen doen als ik toch buiten was.” Of: “Wil het doen hoor, maar mijn hondje heeft daar geen geduld voor.”

Eén lezer ging er wat kritischer mee om: “Waarom weet ik dat niet? En hoe zit het met kattenbezitters en vissers? Zij kunnen ook best iets terugdoen.”

Voor Jan van der Borden is de actie geslaagd. Er zijn toch mensen die maar wat graag willen mee helpen. Moeten hoeft dus niet, maar alle hulp is welkom.